חוזה מול קבלן

  • רכישת בית מקבלן-עזרה בבקשה
    עו"ד צעיר | 13/07/2009 15:44

    למנהלי הפורום שלום, הנני עו"ד צעיר בעל נסיון של שנתיים במקצוע העובד כשכיר ועצמאי. פנה אלי זוג אשר התקשר בחוזה מול קבלן לקנות בית במסגרת הרחבה קהילתית שמבוצעת בישוב בצפון הארץ. בני הזוג חתמו על הסכם מול ממ"י לרכישת קרקע והם בעליהם של המגרש עליו היה אמור הקבלן לבנות את הבית. החוזה מול הקבלן נחתם ביום 2.2.06 והיום קיימים במגרש רק יסודות ורצפה חלקית, שאר בתי ההרחבה הסתיימו. פרט נוסף שחשוב מאד לציין הוא כי במהלך תחילת הבניה הם ביקשו להוסיף 5 מטר בניה וחלון ולצורך כך היה על הקבלן להגיש גרמושקה חדשה עליה נדרשו בני הזוג לחתום (דבר אותו הם לא עשו עד היום). יודגש כי על הגרמושקה הרשאונה הם לא חתמו כלל וכלל וחתום עליה המהנדס והאדריכל כאשר הם מוגדרים כמבקשים. יש גם טעות בהעמדת הבית, לטענתם. את כל ההליכים הנ"ל הם ביצעו ללא סיוע של עו"ד וכעת פנו אלי על מנת שאנסה לחלץ אותם מהבוץ ועיקר רצונם הוא להתנתק מהקבלן. כמובן שבחוזה יש פיצויים מוסכמים בגובה 10% מעלות הבית. מועד המסירה היה אמור להיות בדצמבר 2008. האם יש לכם קצה חוט מהיכן עלי להתחיל בטיפול? האם עלי לכתוב מכתב שמבקש את התקדמות הבניה ואת דמי השכירות הקבועים בחוזה או שמא לבקש את ההיפרדות לה הם מיחלים? אודה ללעזרתכם המהירה ובמיוחד המשכילה בתודה מראש

    • חוזה מול קבלן
      |עו"ד עזרא שרון | 13/07/2009 17:58

      שלום רב תחילת הטיפול צריכה להיות מעיון במערכת ההסכמים+קבלת פרטים מדוייקים מהקונים בדבר השתלשלות העניינים. תיאור המקרה בקצרה מעלה הרבה תמיהות שמצריכות בירור מול הקונים. כל זה חסר בפנייתך, ומטבעו של הפורום אינו יכולים לתת חוות דעת מקיפה כזו במסגרת הפורום. בברכה והצלחה, שרון עזרא, עו"ד

      • חוזה מול קבלן
        עו"ד צעיר | 13/07/2009 18:11

        אני מודה על תגובתך