הטבות מס לחייל

  • פטור ממס לחייל ברווחי בורסה
    אביגדור | 04/01/2010 16:45

    שלום רב, אני חייל, ומשמועות ששמעתי הבנתי שלחייל, או חייל משוחרר, מגיע פטור ממס הכנסה לכמה שנים, עד סכום מסוים. 1. האם מדובר על חייל או חייל משוחרר או שניהם? 2. עד כמה שנים מתקופת השחרור עניין זה תקף? 3. מה גובה הסכום הפטור במס? 4. האם גם על רווחים שאני עושה בבורסה אני יכול לקבל פטור ממס בגין היותי חייל, או חייל משוחרר? תודה רבה מראש.

    • הטבות מס לחייל
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 04/01/2010 19:17

      לאביגדור שלום בא ונעשה סדר עם רס"ן שמועתי. אין פטור לחייל או חייל משוחרר. יש הטבות מס בצורת נקודות זיכוי לחייל משוחרר. לגבי חייל, אם הוא לא עובד (מה שקורה כמעט תמיד, למעט מי שקיבל אישור חריג) וכל הכנסתו מהבורסה, הרי שהוא זכאי לנקודות זיכוי כמו כל תושב, שזה כ-450 ש"ח בחודש, ולכן רווחים בבורסה שיהוו את רווחיו היחידים עד לגובה כ-27000 ש"ח לא יחויבו במס. לצורך כך עליו או לערוך תיאום מס מ ראש או להגיש בקשה להחזר מס בתום השנה. חייל משוחרר ששירת שרות של 23 חודשים לפחות, זכאי ל-36 חודש משחרורו ל-2 נקודות זיכוי חודשיות נוספת, קרי עוד 400 ש"ח וסה"כ כ-850 ש"ח לחודש. אם נניח הוא סטודנט ואין לא כל הכנסה למעט רווחי בורסה, הוא לא ישלם מס על הכנסה של עד כ-51000 ש"ח בשנה. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים

      • המשך שאלה
        אביגדור | 04/01/2010 20:49

        ראשית, תודה רבה על תשובתך המהירה. שנית, אשמח אם תוכל להבהיר כיצד הגעת בחישובך לכך שחייל משוחרר (במידה ואין לא כל הכנסה למעט רווחי בורסה) לא ישלם מס הכנסה עד כ- 51,000 ש"ח בשנה? החישוב לא צריך להיות כ-850 כפול 12? (באיזור ה - 10,000 ש"ח) ולהוסיף סכום זה להכנסה המינימלית שממנה צריך לשלם מס הכנסה? שוב, תודה רבה מראש.

        • חייל
          יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 04/01/2010 20:56

          ושוב לרס"ן שמועתי, אין דבר כזה מינימום הכנסה ללא מס. הכל חייב במס. מנגד יש נקודות זיכוי, שבפועל מביאים לאי תשלום מס. ככל שהמדובר בהכנסה מיגיעה אישית המס נמוך יותר ולהיפך. המס על רווחי הון הוא 20% ואם תכפיל ב-51000 תקבל קצת מעל 10000 שזה מקביל לזיכוי. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים

          • המשך
            אביגדור | 04/01/2010 21:40

            שוב תודתי לתשובתך המהירה, מאחר והבנק ניכה מס על הרווחים בבורסה, האם אוכל לקבלם בחזרה? מה עליי לעשות לשם כך? תודה רבה מראש.