לפי הסיפור שלך

  • עברתי באור אדום בלית ברירה, והתנגשתי בקטנוע
    אלירן | 23/06/2009 23:59

    שלום רב עמדתי ברמזור אדום בתור נהג קטנוע. נהג ברכב שנעמד לידי, יצא מרכבו וניסה לתקוף אותי עקב הערה שאמרתי לו בתום לב. חששתי לחיי, וברחתי עם הקטנוע לתוך הצומת באור אדום. התנגשתי בקטנוע אחר שנסע בניצב אלי משמאל לימין. כל אותו זמן רדף אחרי התוקף רגלית. בעודנו שוכבים פצועים על הכביש (אני ונהג הקטנוע השני) התוקף המשיך לקלל ולצעוק, אך שינה גרסתו והפעם צעק "למה עברת באור אדום" תוך כדי גידופים. לא הספקתי לרשום את מספר רכבו, והוא נמלט מהצומת. הזמנו משטרה, וסיפרנו לשוטר הכל. השוטר לא רשם לי דו"ח על חציית צומת באור אדום. פנינו עצמאית לבית חולים למתן טיפול. למחרת ניגשנו לתחנת המשטרה לדווח על תאונה עם נפגעים. השאלה שלי, האם בהכרח יוגש נגדי כתב אישום? במידה וכן, האם יש לי "קייס" להוכחת טענותיי שלא היתה לי ברירה אלא לנהוג כפי שנהגתי (מכיוון שנשקפה סכנה ברורה לחיי)? במידה ואורשע, איזה עונש צפוי לי? האם בכל מקרה כדאי לקחת עו"ד (הבנתי שזה לא זול, ויכול לעלות סביב ה-10000 ש"ח)? תודה

    • לפי הסיפור שלך
      דוד, מתנדב בתנועה | 24/06/2009 00:29

      לא סביר שיירשם לך דו"ח על עבירת תנועה אם יוחלט להגיש בנגדך כתב אישום בגין גרימת תאונת דרכים, יוכנסו עוד סעיפים, כגון, נהיגה בחוסר זהירות ומעבר באור אדום בבית המשפט תינתן לך האפשרות לספר את גירסתך בענין התייעצות עם עו"ד, זה הכסף שלך ואתה תחליט

      • אשמח לשמוע עוד דעה...
        אלירן | 24/06/2009 16:12

        מה העונש הצפוי לי במידה ואורשע? האם בכל מקרה כדאי לקחת עורך דין, או שזה לא משתלם (אם אכן כ"כ יקר)?מה הסיכוי שלא אקבל בכלל כתב אישום?

    • מעבר באור אדום בגין הגנת צורך
      עו"ד אילון אורון | 25/06/2009 09:07

      יתכן כי בית המשפט ימצא לזכות אותך, אם תתקבל גרסתך לפיה נשקפה לך סכנה. מדיניות המשטרה היא להעמיד לדין בכל תונת דרכים בצומת מרומזר בה נפגע אדם (אלא אם המשטרה השתכנעה מגירסתך). יצוין כי כיוון שנגרמה תאונה, הנטל עלייך יהיה כבד יותר (מאשר אם היית נתפס עובר באדום, וללא תאונה). מומלץ להתייעץ באופן מסודר עם עו"ד המתמחה בתחום. בברכה עו"ד א.אורון מנהל הפורום התשובות בפורום אינן מהוות תחליף ליעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.