כן

  • דו"ח בעקבות הולכת קטנוע
    חגי | 05/05/2009 23:37

    ברצוני לשאול שאלה בדבר דו"ח שקיבלתי לפני מס' ימים: הנני רוכב על קטנוע. שוטר תנועה נתן לי דו"ח לאחר שחציתי כביש בשני מעברי חצייה כאשר מנוע הקטנוע דומם ואני מוליך אותו לצידי. האירוע התרחש בצומת הרחובות קפלן ומנחם בגין בת"א סמוך לקריית הממשלה.בסעיף העבירה נכתב: "נהגת ברכב הנ"ל בדרך המחולקת ע"י שטח הפרדה ועברת על שטח ההפרדה בניגוד לתקנה 36 (ב) לתקנות התעבורה". האם הולכת קטנוע ביד כאשר מנועו דומם נחשבת לנהיגה בקטנוע? האם אכן קיים איסור שכזה? כששאלתי את השוטר על כך הוא מלמל משהו לא ברור אודות פסק דין של בית המשפט העליון שפסק כך. חשוב לי לציין כי באותן הדקות נכתב מספר רב של דו"חות עם אותו הסעיף (השוטרים הגיעו עם מדבקות מוכנות)לרוכבי אופנוע רבים. הכולנו עברייני תנועה פורעי חוק? בתודה מראש חגי

    • כן
      דןד, מתנדב בתנועה | 06/05/2009 21:13

      רכב הנמצא ברשות הרבים, כולל חניה ליד המדרכה, חייב בביטוח חובה וטסט תקפים. כל שימצוש ברכב, כולל סתם ישיבה במושב בנהג, מהווה נהיגה. הולכת קטנוע, נסיעה ברכב מבלי להניע את המנוע וכיו"ב נחשבת לנהיגה לכל דבר וענין מעבר עם רכב על מעבר חציה היא עבירה נוספת בפני עצמה שלם ולמד ידיעת החוק חוסכת כסף