תיקון טעות קיבלתי הזמה לדין וכתב אישום

  • קיבלתי דוח משוטר שאינו שוטר תנועה שביצע עברה נגדי
    דני | 02/03/2009 19:06

    בדרכי להלוויה בבית העלמין שברמלה, פניתי ימינה מכביש 40 לרח' ביאליק. רכב ש הגיע ממולי פנה שמאלה לרחוב ביאליק ולא נתן לי זכות קדימה. הרכב אף חסם את דרכי באופן בוטה וכאשר עקפתי אותו ביקש ממני הנהג לעצור בצד הדרך מכיוון שהוא שוטר. הנהג שהיה לבוש בבגדים אזרחיים ביקש ממני לעצור בצד הדרך במקום אסור ואז הראה לי תעודת שוטר (שאינו שוטר תנועה)

    • תיקון טעות קיבלתי הזמה לדין וכתב אישום
      דני | 02/03/2009 19:09

      לא קיבלתי דוח, אלא "הזמה לדין וכתב אישום" מבלי לקבל דו"ח

      • כל שוטר יכול לתת דו"ח. לא צריך שזה יהיה שוטר תנועה  לת
        אורן המקורי | 02/03/2009 20:00

        • כן אבל השוטר המדובר ביצע עבירת תנועה בעצמו
          דני | 03/03/2009 08:42

          שלום, אבל השוטר המדובר ביצע עבירת תנועה כנגדי בכך שחסם את הכביש בבוטות ולא נתן לכלי-רכב אחרים לעבור, הוא היה יחידי ברכבו ואילו לי יש שני נוסעים נוספים שהיו עדים לחסימתו את הכביש. כיצד יכול שוטר יחידי לגרום לכך שאקבל הזמנה לדין בעוד הוא עד התביעה היחיד המופיע בהזמנה ובו-בזמן הוא גם האדם שביצע את העבירה. דרך אגב הגשתי תלונה נגדו בטופס מקוון של משטרת ישראל. אך איני יודע מה עלה בגורלה.

          • היתכן שגם אתה ביצעת עבירה ?
            גיא "אנשים באדום" | 03/03/2009 09:57

            אני מבין שאתה נסער מאוד, יחד עם זאת יש לשקול את המקרה ואת הצעדים הבאים בהיגיון. ראשית - האם ביצעת עבירת תנועה ? ? ? שנית - החוק מתיר לשוטר לבצע עבירת תנועה כדי לאכוף את החוק. כמובן שכל אחד עושה את שיקוליו בהתאם לנסיבות בשטח. בנוסף לכך - עם כל הכבוד לנהג ולעדים, השוטר מוסמך ע"י החוק להחליט האם נעשתה עבירה ואיזה מהלך הוא עושה עקב כך. אתה מצפה שהשוטר יתחשב בעדיך ? אני לא מבין, אתה מצפה שאם הוא רואה עבירה הוא יוותר "אוטמטית" כי הנהג ועדיו מכחישים ? ומה תגיד על השופט שבכלל לא נמצא במקום ותפקידו לשפוט ולהחליט ? סע כחוק - ותגיע רחוק ! נהג ! החיים בהגה שלך ! ! ! שמור עליהם ! ! ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

            • איך ייתכן שביצעתי עבירת אי-מתן זכות קדימה
              דני | 03/03/2009 10:06

              שלום גיא, בוודאי שאני נסער. כל אחד אחר היה נסער מבריון בכביש עם תעודת שוטר, ועם כוח לשלוח לך הזמנה לדין לביתך. כיצד אפשר לבצע עבירת אי-מתן זכות קדימה ובו בזמן להיחסם על-ידי כלי-הרכב שנהגו טוען שלא נתתי לו זכות קדימה. הדבר מהווה סתירה לוגית. אם לא נתתי לו זכות קדימה הרי שאני הייתי נכנס לצומת לפניו כל שהוא לא יכול היה לחסום אותי, אולם מאחר והן אני והן העדים והן כל שאר נהגי כלי-הרכב שעמדו מאחוריו יעידו כי הוא חסם את הכביש לפניי ולא נתן לרבים אחרים להמשיך בנסיעה, הרי שכן נתתי זכות קדימה.

              • קשה לשפוט באינטרנט
                גיא "אנשים באדום" | 03/03/2009 13:18

                אני מבין אותך אולם יחד עם זאת קשה להיות "השופט" באירוע. למקרים כאלה נועד בית משפט (ואתה תגיע לשם עקב זימונך, אין לך אפשרות אחרת) והוא זה שיפסוק בין הצדדים. מן הסתם אתה תביא את עדיך ויתקיים דיון / עימות והשופט יחליט בהתאם לדברים שיוצגו בפניו. אני מציע לך להעלות במשפט ענייני תעבורה / תנועה בלבד. אל תתעסק באופי, התנגות, צורת דיבור וכד'.אם השופט יהיה לצידך, תרחיב לגבי הנושאים הנ"ל ואז יהיה לך גם "קייס" טוב יותר להתלונן עליו. סע כחוק - ותגיע רחוק ! נהג ! החיים בהגה שלך ! ! ! שמור עליהם ! ! ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

                • תודה
                  דני | 03/03/2009 14:39

                  תודה רבה על הייעוץ, אני מתכוון לממש אותו.

            • אני לא רואה את זה
              דנה | 23/06/2009 13:58

              כל כמה זמן יהיה לנו את מה שלא מובן

              • אין כל קישור
                גיא "אנשים באדום" | 24/06/2009 06:42

                עכשיו אחרי כל כך הרבה זמן ....... יש משהו חדש ? היה משפט ? בכל אופן, מקריאה נוספת של כל ההודעות, נראה לי על פניו מדבריך שבאמת לא ביצעת כל עבירה, הוא זה שהיה אמור לתת לך זכות קדימה. איני מבין איך דברים מתגלגלים למצבים מוזרים כאלה, ולמה כל אחד חושב בהוא גיבור ומלך הכביש. סע כחוק - ותגיע רחוק ! נהג ! החיים בהגה שלך ! ! ! שמור עליהם ! ! ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

    • איך מבדילים בין שוטר תנועה לשוטר רגיל ?
      גיא "אנשים באדום" | 03/03/2009 08:04

      דבריך אינם ברורים, על איזה עבירה קיבלת דוח / הזמנה לדין ? בדבריך יותר חסרים פרטים מאשר יש כדי לסייע לך. סע כחוק ותגיע רחוק ! נהג ! החיים בהגה שלך ! ! ! שמור עליהם ! ! ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

      • ה"עבירה" עליה קיבלתי את ההזמנה לדין וכתב אישום
        דני | 03/03/2009 08:38

        שלום גיא, ה"עבירה" כביכול שעליה קיבלתי הזמנה לדין וכתב אישום היא: אי-ציות לתמרור ב-36 ואי-מתן זכות קדימה לרכב שנכנס לצומת מכביש אחר בניגוד לתקנה 64 (ג) 22 (א) לתקנות תעבורה.

        • "עבירה" או עבירה
          גיא "אנשים באדום" | 03/03/2009 09:44

          מן הסתם ממקומי על המקלדת קשה להחליט האם ומי ביצע עבירה. קיבלת "הזמנה לדין" , כלומר את דבריך אתה יכול להגיד רק במשפט (עם עדיך) והשופט הוא שיקבע. לשיקולך אם להתייעץ עם עו"ד,פגישה ראשונה (כנאמר כאן) ללא תשלום. את שאר דבריי אגיב להודעתך האחרת. סע כחוק - ותגיע רחוק ! נהג ! החיים בהגה שלך ! ! ! שמור עליהם ! ! ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

          • האם ניתן לראות את תקנות התעבורה באינטרנט
            דני | 03/03/2009 10:09

            שלום גיא, האם ניתן לקרוא את תקנה 64 (ג) 22 (א) לתקנות תעבורה במסמך מקוון כלשהוא ? האם תוכל להפנות אותי למסמך שכזה?

            • תקנות מהאינטרנט
              גיא "אנשים באדום" | 03/03/2009 12:55

              אני יכול להעביר לך את נוסח התקנה מחוברת התקנות כשאהיה בבית. (זה למעשה זהה לנוסח הרשום בדוח) כמו כן לרשותך קובץ מאתר הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים : http://www.rsa.gov.il/Pages/SearchResults.aspx

              • תודה
                דני | 03/03/2009 14:40

                תודה רבה על העזרה.