תשובה

  • קיבלתי דוח על חציית קו הפרדה שלא ביצעתי
    רועי | 02/03/2009 17:41

    נסעתי יום אחד בבוקר בת"א על קטנוע (עם אישתי) בנתיב ימני מתוך שניים בכיון הנסיעה שלי (ונתיב נוסף בכיון הנסיעה הנגדי) כאשר הגעתי לצומת כדי לפנות ימינה התפרץ לי שוטר לכביש - הוא בא מכיוון המדרכה הרחוקה (זאת שמשמאלי - במרחק 2.5 נתיבים ממני) כאשר לשמאלי היה רכב מסוג טרנזיט ורשם לי דוח על חציית קו לבן. הוא סרב לדבר איתי ולמעט שתי צעקות - "תעצור בצד" ו "אתה מקבל דוח לא יעזור כלום" לא אמר לי דבר -עד להגשת הדוח - אפילו לא אמר לי על מה. בדוח רשום שהוא היה בקשר עין רציף עימי - מה שלא יכול להיות מפני הוא היה צריך לחצות כביש של שלוש נתיבים בשעת בוקר עמוסה מבלי להסתכל לצדדים ובנוסף הייתי מאחורי טרנזיט. בדקתי באתרי משפטים שונים וראיתי שהשוטר הזה כונה ע"י מספר שופטים כרשלן ובלתי אחראי בשלושת המקרים שמצאתי השופט זיכה את הנהג בשל רשלנות השוטר. האם "קשר העין" שהוא טוען מחזיק לאור העובדה שהיה עליו לרוץ שלושה נתיבים? האם אוכל לטעון לרשלנות השוטר? - סרב להוסיף את פרטי העד שלי וסרב להוסיף את פרטי השוטר שהיה עימו - לאחר שקיבלתי את הדוח. בדוח הוא רשם "אין תגובה". בבקשה עזרה הוא נפל עלי סתם.

    • תשובה
      אורן המקורי | 02/03/2009 20:01

      רשלנות לא קשורה. אתה יכול להעלות את כל טיעוניך הנ"ל במשפט אם תבקש להישפט וכמובן להביא את עדיך עמך. רשום הכל כי משפט, אם תבקש להישפט, יהיה בעוד כשנה רק.

      • תודה על התשובה - האם קשר העין לכשעצמו אינו מהווה
        רועי | 02/03/2009 20:13

        עילת ביטול? לא יתכן שהוא רץ 3 נתיבים כשיש ירוק לשני הכיוונים מבלי להסתכל!! יש לי "דוח אתרעה" מיום קודם על לוחית זיהוי מלוכלכת. דוח אתרעה מלפני שלוש שנים על פרסה במקום אסור דוח על מהירות 108 בכביש של 90 מלפני 8 שנים וזהו.

    • חסרים פרטים
      גיא "אנשים באדום" | 03/03/2009 07:59

      לצורך תשובה מלאה רצוי וכדאי לקבל פרטים נוספים : מיקום מדויק, האם יש במקום פס לבן, היכן עמד השוטר, נסיבות המקרה וכד'. לעצם הדברים שלך : אין כל סיבה ששוטר יצעק על אזרח גם אם .... אי אמירת נסיבות המקרה (או כתיבתן בדוח) עשויות לבטל את הדוח. "קשר עין רציף" נכתב כהוכחה שהשוטר ראה אותך מרגע ביצוע העבירה (לדבריו) עד שהוא עצר אותך. אין קשר בין זה לכך שהיה צריך לקפץ בין הנתיבים וכך אולי גם לסכן את עצמו / אחרים. נראה לי מכל דבריך שגם יחסו אליך והתנהגותו לא תוסיף לו. אתה יכול לפנות אלי במייל לקבלת עזרה נוספת. סע כחוק ותגיע רחוק ! נהג ! החיים בהגה שלך ! ! ! שמור עליהם ! ! ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com