תוספת לשאלה

  • תשלום שעות נוספות על שעות עבודה מעל 43 בשבוע
    יעל | 25/08/2008 02:27

    אני עובדת 5 ימים השבוע 9 שעות בכל יום. יוצא שבשבוע אני עובדת 45 שעות. האם על שעתיים ביום חמישי אני צריכה לקבל תשלום של שעות נוספות (סך כל השעות בשבוע עבודה הוא יותר מ 43 שעות) ?

    • תוספת לשאלה
      יעל | 25/08/2008 03:12

      אני מחפשת תשובה באינטרנט, ובכל מקום אני מוצאת תשובה אחרת. במקום אחד אומרים שבכל יום, 5 ימים בשבוע, מותר להעסיק 9 שעות בלי לשלם שעות נוספות, כך שאין שעות נוספות על 45 שעות בשבוע, וה-43 שעות בשבוע רלוונטיות רק אם עובדים ביום שישי. יש מקומות שכותבים שאם עובדים 9 שעות ביום 5 ימים בשבוע, על השעתיים האחרונות ביום חמישי צריך לשלם שעות נוספות, כי הם מעבר ל43 שעות בשבוע. במקומות אחרים אומרים שצריך לשלם שעות נוספות אחרי שמשלימים 43 שעות, ובעצם צריך לשלם שעות נוספות אחרי 8.6 שעות ביום. מה נכון ?

    • כן
      שיר ורד | 25/08/2008 08:24

      שימי לב, שאם תחום שעות עבודתך כוללות חצי שעה הפסקה שבה את רשאית לצאת ממקום העבודה, אזי בסך הכל את עובדת 8 וחצי שעות ביום ולא מגיעה תוספת.

      • אני עובדת נטו 9 שעות ביום בלי הפסקה
        יעל | 25/08/2008 10:09

        אז צריך לשלם לי כל יום (5 ימים בשבוע) שעות נוספות ? או שצריך לשלם לי ביום חמישי שעתיים נוספות כי אני עוברת את ה-43 שעות השבועיות ? ה43 שעות זה לא רק לגבי עבודה ביום שישי, כשעובדים 5 ימים בשבוע?

        • ע ז ר ה . . . אני זקוקה לתשובה למעביד
          יעל | 25/08/2008 11:26

          מה אם כך התשובה ? המעביד אומר לי שלא מגיע לי שעות נוספות, כי אני עובדת 5 ימים בשבוע 9 שעות בכל יום. הוא אומר שרק אם אני עובדת ביום שישי, אז השעות ביום שישי יהיו שעות נוספות כי עבדתי יותר מ43 שעות. הוא אומר שהתשובה כאן גם תומכת בו, והוא לא צריך לשלם שעתיים נוספות ביום חמישי, אפילו שאני עובדת יותר מ43 שעות בכל שבוע.