זכויות עבודה

  • החזר שעות באמצעות ירידה ל3/4 משרה בתחילת הריון+אפל
    ראומה | 23/08/2008 23:50

    שלום רב ושבוע טוב, 1. אני עובדת במשרה מלאה (40 שעות) בארגון וצברתי היעדרויות של כ -60 יום עקב טיפול באם קשישה וחולה ומחלות ילדים. המעביד מציע או להפחית באופן גורף משכרי או שארד לתקופה זמנית ל-3/4 משרה (קרי:30 שעות). הנני בחודש השני להריוני (עוד לא דיווחתי אלא רק החל מהחודש הרביעי) - מה עליי לעשות? 2. הנני קשורה בהסכם העסקה אישי מאוד בסיסי, מזה כ-4.5 שנים, עם הבטחות חוזרות ונשנות, ללא מימוש, על קבלת תנאי עבודה: קרי קופת גמל, ביטוחים שונים וקרן השתלמות - ממנה נהנים מרבית עובדי הארגון. את הפנסיה למשל קיבלתי רק השנה עקב כניסתו לתוקף של החוק. האם לא מדובר באפליה שלי כנגד אחרים? מה אני יכולה לעשות כדי לחייבם להעניק לי תנאים דומים? הנני עובדת חיונית ומצטיינת בתחום עיסוקי. תודה מראש, ראומה.

    • זכויות עבודה
      עו"ד אריק שלו | 24/08/2008 00:48

      על פניו בהתאם לדברייך יש פה אפליה אסורה שלך מול עובדים אחרים של הארגון. באפשרותך לשלוח מכתב ולדרוש את זכויות עובד המגיעות לך. כמו כן, באפשרותך לתבוע את הזכויות בבית הדין לעבודה. באם את בהריון לא ניתן לפגוע במשרתך ובהיקפה. אומנם באם קיבלת יותר ימי מחלה ממה שמגיע לך יוכל המעסיק לדרוש חזרה את הימים שקבלת בעודף.

    • תשובות
      שיר ורד | 24/08/2008 00:55

      1. לא הבנתי מה הקשר להורדת היקף המשרה, ברור שאת צריכה להשלים את החוסרים שלך או להחזיר כסף עבור ההעדרויות הללו.3. בלי לדעת את כל ההבדלים בינך לבין עובדים אחרים שחלקם מקבלים וחלקם לא, אי אפשר לתת תשובה ענינית. ברור שהעדרויות רבות ותכופות הן עילה סבירה לעיכוב זכויות שאינן חוזיות ואינן מחויבות על פי חוק.