ביטוח לאומי

  • בורגראנץ
    עידן | 23/08/2008 00:56

    שלום רב, אני עובד בבורגראנץ מזה 5 שנים לא קיבלתי שכר יולי אילו זכויות מגיעות לי ועד איזה סכום ביטוח לאומי משפה בגין שכר פיצויים וכולי האם אני יכול לראות עצמי מפוטר ולחתום בלשכה

    • ביטוח לאומי
      עו"ד אריק שלו | 24/08/2008 00:38

      ביטוח לאומי משלם גמלה עד סכום של כ- 70,000 ש"ח והוא משלם על זכויות מסוימות. מינוי של כונס נכסים או מפרק זמני הוא כמו פיטורים. כמו כן, אי תשלום שכרך מאפשר לך להפסיק את עבודתך ולקבל דמי אבטלה במידיים.

    • תשובה
      שיר ורד | 24/08/2008 00:40

      עליך להמשיך ולעבוד בהתאם להוראות המפרק והכונס, אם יפטרו אותך תהיה זכאי לפצויים ולדמי אבטלה.לגבי השכר של יולי ותחילת אוגוסוט תצטרך להמתין זמן רב כמו יתר העובדים, עליך לוודא שהמפרק יודע על חובות החברה אליך. אם המפרק יקבע שאין מספיק כספים לשלם את השכר שקדם לפרוק הוא יתן איושר לחוב שלהם לך ואיתו תוכל להגיש תביעה לביטוח הלאומי.

      • בורגרראנץ
        יוסי מבורגראנץ | 24/08/2008 20:54

        אני לא מבין אני לא יכול להתפטר לאור העובדה שלא קיבלתי שכר עבודה. מישהו יכול להמשיך לחייב אותי לעבוד ללא קבלת שכר במועד. אני חושב שהתשובה של עו"ד שלו מדוייקת הרבה יותר. מר שיר ורד למה לענות פעמיים ועוד תשובה לא נכונה.

        • ברור שאתה יכול להתפטר
          שיר ורד | 25/08/2008 08:19

          אך במקרה כזה כמעט בטוח שלא תקבל פצויים.כניסת מפרק/כונס משנה את המצב המשפטי והשכר בגין התקופה העתידית מובטח ולכן אין כל עילה להתפטרות וקבלת פצויים.