פיצויים

  • פיצויי פיטורין
    סיגל | 22/08/2008 22:25

    פוטרתי עם הודעה מוקדמת, ביום הפיטורין בפועל (לאחר חודש הודעה מוקדמת) אהיה בעלת וותק של כ-10 חודשים. תחילת עבודה: 13/11/07 סיום עבודה 18/9/08 האם אני יכולה לדרוש פיצויים? אם כן מהו הסכום שישולם לי ומה עושים אם המעסיק לא מסכים לכך?

    • פיצויים
      עו"ד אריק שלו | 24/08/2008 00:35

      פיצויי פיטורים מגיעים למי שהשלים שנת עבודה. לזה יש חריג של פיטורים בסמוך להשלמת שנת עבודה. על מנת לקבל פיצויים לאחר עשרה חודשים יש להוכיח שהפיטורים היו שיטתיים לפני השלמת השנה וזאת להימנע מתשלום פיצויים.

    • פצויים
      שיר ורד | 24/08/2008 00:37

      1. את יכולה לדרוש, אך כנראה שלא תקבלי.2. את יכולה להגיש תביעה לבית הדין לעבודה, ולטעון שהפיטורים נעשו כד להתחמק ממתן פצויים, אם המעביד ישכנע שאין קשר בין הדברים לא תקבלי צויים.3. גובה הפצויים הוא שכר אחרון כפולל תקופת עבודה לחלק ל 12.