הלנה

  • סיכויי תביעת פיצויי הלנת פיצויים
    ערן | 07/08/2008 01:14

    שלום, מסמכי שחרור הפיצויים ניתנו לי ע"י המעסיק באיחור של חודשיים . איחור זה מגלם פיצויי הלנת פיצויים בסך של 9000 ש"ח . האיחור נבע ככל הנראה מקושי של המעסיק להשיג נתונים מקופת הגמל/קרן פנסיה אצליהם מופקדים הפיצויים .הקושי של המעסיק נובע מחוסר גמישות/מקצועיות שלו מול קופות הגמל . ברור לי שבמקרה של משפט המעסיק ינסה לגלגל את האשמה לשם . אני התרעתי לאורך כל תקופת האיחור בפני המעסיק על העברה לכאורה. לאור נסיונך - מה סיכויי תביעה כזאת ? האם תוגדר כקנטרנית ? (עדיין יש לזכור שהיה למעסיק חודש וחצי לסדר את כל העניין הזה - חודש הודעה מוקדמת ועוד שבועיים). האם יש סיכוי שבמידה ואפסיד השופט יחייב אותי לשלם הוצאות משפט לנתבעת ? אני בטוח לחלוטין בכל העובדות שהצגתי - איחור של המעסיק למסור מסמכי שחרור פיצויים. בברכה

    • הלנה
      עו"ד אריק שלו | 07/08/2008 12:44

      בתי הדין לא ממהרים לפסוק הלנה לטובת העובדים. עם זאת, אין ספק שיש פה רשלנות של המעסיק באופן ההתנהלות באשר לתשלום הפיצויים. לדעתי גם אם ידחו את תביעתך להלנה ספק אם תחוייבי בהוצאות בשל תביעתך לדמי הלנה.

      • תודה
        ערן | 07/08/2008 13:46

        נראה לי ששווה לקחת את הסיכון