שינוי שעות עבודה

  • עובדת סרבנית
    יואל | 03/08/2008 14:39

    שלום רב, אני מנהל עסק עצמאי שבמסגרתו אני מעסיק פקידה שעובדת אצלי כארבע שנים א-ה 8:30-16:30. לאחרונה הוחלט ע"י שמשרתה "תזוז" חצי שעה קדימה כלומר 9-17ע"מ לשפר את יעילות המערכת (סוכני המכירות שנעזרים בה וכו') היא מצידה מסרבת לבקשה זו בתוקף, וממשיכה להגיע בשעות הקודמות. זאת למרות שהסברתי לה שאין פה שינוי מהותי ושאין לה זכות לעשות כן. נא דעתכם.

    • שינוי שעות עבודה
      עו"ד אריק שלו | 03/08/2008 16:48

      שינוי שעות עבודה יכול להיחשב כהרעה מוחשית בתנאי העבודה. אתה יכול לחייב אותה לעבור לשעות אחרות. עם זאת, היא תוכל להתפטר בדין מפוטר ולקבל פיצויים.

      • עובדת סרבנית - המשך
        יואל | 03/08/2008 17:36

        שאלתי מתמקדת בעיקר בסוגיה "האם חצי שעה היא פגיעה מוחשית"??? והתשובה לכך ניראית לי טרויאלית וברורה שלא. האם אני צודק? שנית, האם אני רשאי לפטר אותה כיוון שאינה מוכנה להזיז שעות אלו ולמעשה היא נעדרת מהעבודה.

        • חצי שעה
          עו"ד אריק שלו | 03/08/2008 18:30

          אני באופן אישי סבור שחצי שעה יכולה להיחשב הרעה מוחשית. אתה לא יודע מה היא מתכננת לאחר שעות העבודה ולכן אינך יכול באופן חד צדדי לשנות את שעות עבודתה.

        • המשך תשובה
          שיר ורד | 03/08/2008 21:49

          יכולות להיות הרבה סיבות ששינוי שעת העבודה תיחשב כהרעה מהותית. למשל, היא צריכה להוציא ילד ממעון או ממטפלת, יש לה הסעה או טרמפ בשעות מסוימות. יש לה חוגים מיד לאחר העבודה או שהיא לויקחת את הילדים לחוגים בשעות אלו וכדומה. כמובן שאתה רשאי לפטר אותה, אך תצטרך לשלם לה פצויי פיטורים כמו לכל מפוטר. כמו-כן, עליך לתת לה שימוע בו תסביר את הסיבה לפיטורים ותיתן לה אפשרות להסביר למה אין סיבה לפטר אותה.

          • עובדת סרבנית - המשך לתשובתך
            יואל | 04/08/2008 16:20

            קראתי את תשובתך לעומק, ואכן יש שם הסברים מסבירי פנים למדוע הדבר יכול להחשב כהרעה מהותית. אך לא כך הם פני הדברים. מדובר בבחורה צעירה לא נשואה וללא ילדים. תחבורה ציבורית קיימת לאורך כל שעות היום (משרדנו ממוקם במיקום מרכז בת"א) ויותר מכך מדובר בסך הכל בחצי שעה!! אפילו לא בשעה שלמה. כך שנראה לי תמוה לאור כל העובדות הנ"ל ולאור זאת שהעובדת אינה עונה על הקריטריונים שציינת שאין זו תהייה הרעה מהותית. ( העובדת עדיין מסרבת להגיע בשעות הנ"ל האם אני זכאי לקזזמשכרה את השעות שחסרה??)

            • נא תשובתכם...
              יואל | 06/08/2008 07:30

              אני מבקש את תשובתכם הסופית לשאלתי האחרונה.. תודה רבה