את יכולה להגיש 3 תביעות אך זה תלוי במצב משפחתך

  • זכאות לדמי אבטלה?
    מרב | 15/01/2009 18:30

    שלום רב, לפניי כשנתיים קיבלתי דמי אבטלה לתקופה של 5 חוד' בערך. כיום, אני לא עובדת מסיבות בריאותיות (פיברומיאלגיה). שאלתי היא כזו: האם אפשרי להגיש שוב בקשה לדמי אבטלה? ודבר נוסף: האם אפשרי להגיש במקביל, תביעה לדמי אבטלה וכן תביעה למתן נכות, בגין מחלתי? תודה!

    • את יכולה להגיש 3 תביעות אך זה תלוי במצב משפחתך
      משה זיכמך | 16/01/2009 18:58

      והשתכרות בעלך 1.תביעה לנכות עייני בקישור יש גם טפסים להורדה: http://www.btl.gov.il/benefits/Disability/Pages/default.aspx לגבי תביעה לדמי אבטלה יש תנאים מוקדים ואחד מהם הוא רכישה מחדש של ימי אכשרה וכן הסבר מפורט על דמי אבטלה חוזרים: אבטלה - תביעה חוזרת לדמי אבטלה תביעה חוזרת לדמי אבטלה אפשר להגיש רק לאחר שחלפו 12 חודשים מתחילת הזכאות הקודמת. על פי הוראות החוק, מופחתים תקופת תשלום דמי אבטלה וסכומי דמי האבטלה למובטלים, שעדין לא מלאו להם 40 שנה, והם מגישים יותר מתביעה אחת לדמי אבטלה בתוך 4 שנים: 1. תקופת תשלום דמי האבטלה - התקופה המקסימלית בעד כל תביעותיו לדמי אבטלה לא תעלה על 180% ימים ממניין הימים המרביים. כלומר מי שקיבל דמי אבטלה בעד כל הימים המרביים,ולאחר מכן הגיש בקשה נוספת לדמי אבטלה, ולא חלפו 4 שנים מיום תחילת הזכאות הקודמת, יקבל בפעם השנייה דמי אבטלה רק בעד 80% ממניין הימים שמגיעים לו. לאחר מכן לא יהיה זכאי יותר לדמי אבטלה עד לתום 4 השנים. 2. סכום דמי האבטלה בתקופה הנוספת יופחת ויהיה בשיעור של 85% מדמי האבטלה. הוראות אלה יחולו גם על מובטל, שמקבל דמי אבטלה בעבור תקופת השתתפות בהכשרה מקצועית. ראי בקישור אבטלה: ולגבי הבטחת הכנסה התנאים הם מאוד נוקשים וברור שלהכנסות בעלך יש השפעה רבה על זכאותך ראי הסברים בקישור המצורף:

    • דמי אבטלה ותביעת נכות בהמשך...
      אורנה | 17/01/2009 07:24

      בהמשך לתשובה שקבלת. ניתן לקבל דמי אבטלה חוזרים פעם נוספת במהלך 4 שנים ובתנאי, שצברת שוב תקופות עבודה המזכות בדמי אבטלה ולאחר שחלפו 12 חודשים מיום הרשמתך הקודם. תקופות עבודה לצורך זכאות: 360 יום לעובד בשכר חודשי לפי חישוב של 30 ימי עב' בחודש*12=360,ז"א שאפשר לצבר תקופת אכשרה נוספת גם בשנת עבודה מלאה אחת. 300 ימי עב' לעובד בשכר יומי/שעתי לפי חישוב של 25 ימי עב' בודש*12=300 ימים. גם 18 ימי עב' בחודש לעובד בשכר יומי/שעתי, ילקחו בחשבון כמי שעבד 25 ימים. כל החישובים הנ"ל נעשים לתקופה של 18 חודשים אחורה=540 ימים, מיום ההרשמה הראשון בשירות התעסוקה. לגבי תביעה לנכות א-לא ניתן לקבל בעד אותה תקופה כפל קצבה, אם תוכר תביעתך לקצבת נכות ינוכו דמי האבטלה שקבלת בגין התקופה החופפת. ב- למי שנקבעים 100% נכות ואי כושר עבודה מלא אינו זכאי לדמי אבטלה,שכן,אינו ניתן להשמה. כך,למעשה גם לגבי הבטחת הכנסה, אין כפל קצבאות. כפי שרשמו לפני בתשובה, אין מניעה להגיש את 3 התביעות, אם מתקיימים לגבייך התנאים המזכים, שכן עלייך להתקיים בדרך כלשהי(אם את עומדת בתנאים,כולל בן זוגך לצורך קביעת התנאים להבטחת הכנסה,כולל רכב וחסכונות בבנק ועוד כמפורט בקישור שקבלת בתשובה קודמת). מאחלת לך בריאות ובהצלחה.

      • תיקון חשוב...
        אורנה | 17/01/2009 07:36

        תיקון בגוף תשובתי הקודמת: דמי אבטלה וקצבת נכות, תובע אבטלה שנקבעו לו 100% אי כושר ו-100% נכות רפואית, רואים בו כמי שאיבד לחלוטין את כושר העבודה ולא יהיה זכאי לדמי אבטלה. קבלי ביטול על החלק בתשובתי: "א-לא ניתן לקבל בעד אותה תקופה כפל קצבה, אם תוכר תביעתך לקצבת נכות ינוכו דמי האבטלה שקבלת בגין התקופה החופפת." בברכה, אורנה.

    • תיקון בגוף ההודעה
      אורנה | 23/01/2009 07:40

      במקום: תקופות עבודה לצורך זכאות: 360 יום לעובד בשכר חודשי לפי חישוב של 30 ימי עב' בחודש*12=360,ז"א שאפשר לצבר תקופת אכשרה נוספת גם בשנת עבודה מלאה אחת. צ"ל תקופות עבודה לצורך זכאות: 360 יום לעובד בשכר חודשי לפי חישוב של ימי עב' בחודש לפי הלוח(30,31,28,29)עד לקבלת 360 ימי עבודה.