שכחתי לציין כי מדובר בגג משותף

  • לתקוף באמצעות צו מניעה הגשת תכנית לשינוי תב"ע
    יצחק קליין | 11/08/2011 20:55

    דיירי  הקומה עליונה הגישו תכנית תב"ע להרחבה על הגג ללא תימוכין קנייניים של הסכמה של 75%, תוך שהם סומכים על הפלפול חסר השחר של הבחנה בין זכויות בנייה תכנוניות לאלו הקנייניות, ולמרות הלן אייזן ורובינשטיין יש להם סיכויים טובים לקבל מהוועדה המחוזית האטומה את שינוי התב"ע, האם ידוע למי מהקוראים, על נסיון תקדימי לתקוף ולטרפד  הגשת התכנית כזו באמצעות צו מניעה, בטענה של פגיעה קניינית?

    • שכחתי לציין כי מדובר בגג משותף  לת
      יצחק | 11/08/2011 21:00

      • היבטים תיכנוניים אל מול קניניים
        עו"ד טל רכניץ | 11/08/2011 23:49

        רשויות התיכנון לא מחוייבות לשקול היבטים קנייניים, לכן מומלץ במקרה כאמור לפנות לבימ"ש בסעדים מתאימים. אולי יש מקום לשקול להמתין שתהיה החלטה של הוועדה, ויוצא היתר ורק אז לפנות לבימ"ש בעניין, לרבות בקשה לסעדים זמניים. טל רכניץ, עו"ד מנהל פורום נדל"ן

        • תודה. אבל לא זו הייתה השאלה. השאלה התייחס לשימוש
          יצחק | 12/08/2011 08:16

            באמצעי של צו מניעה, ואין מדובר בשלב ההיתר אלא בשלב שינוי התב"ע, כלומר מתן זכויות בנייה תכנוניות ללא סימוכין קנייניים. כל מי שהתנסה בזה יודע עד כמה לזכויות בנייה תכנוניות ישנה משמעות בכלל ואפילו משמעות קניינית מובהקת מפני שהזכויות האלה חוסמות כל אפשרות לבניית יחידות דיור נפרדות בגג. לשלוח את המתנגדים לשלב היתר הבנייה ולהמליץ להם להשלים עם שינוי התב"ע היא עצה גרועה. השאלה הייתה אם ניתן באמצעות צו מניעה נגד המגיש בטיעון שהליך לקבלת אישור בנייה על שטח שאינו של המגיש היא פגיעה בקניין לעצור את שינוי התב"ע

          • זו הזדמנות להתריע בפני כל מי שהענין נוגע לו. להאבק
            יצחק | 12/08/2011 08:22

            בכל הכוח בבקשה לשינוי תב"ע, כאשר היא נעשית ללא תימוכין קניינים, ולא להאזין לעצות עורכי הדין המעודדות אותך להשלים עם שינוי התב"ע ולהאבק עם היתר הבנייה, מפני ששינוי תב"ע היא צרה צרורה, כל הזמן עליך לחיות בדריכות, וערך דירתך יורד! יש לכם את אייזן ורובינשטיין ולכו עם זה עד הבג"צ! רק שצריך למצוא עו"ד עם רוח קרב ושוחר צדק וזה לא מצוי

          • מאז "הלן אייזן" חלף זמן רב....
            דִּינָה | 12/08/2011 10:10

            רק לפני שלושה שבועות חזר בית המשפט העליון והתייחס לנושא הזה במסגרת החלטה שנתן בדיון נוסף בתיק: דנמ 668/11 ‏ ‏ בני אליעזר בע"מ נ' הוועדה המקומית לתכנון ולבניה גבעתיים. אל תתיאש, נסה לפנות אישית לעורכת הדין טלי קסלר, אחת ממנהלות הפורום הזה, שתעזור לך בייצוג המשפטי.

            • תודה, דינה. מפליא שהעותרים טענו כי פסק רובינשטיין
              יצחק | 12/08/2011 10:46

              מאפשר לכל בעל דירה להטיל וטו על "שיפור" (איזו מכבסת מילים - בניית שלושה חדרים על גג משותף [ללא תימוכין קנייניים] היא "שיפור" בלבד ולא הסגת גבול עזת מצח ) הלכת רובינשטיין אינה מאפשרת לכל בעל דירה, אלא לבעלי דירות שהסכמתם נחוצה להגיע ל75% הסכמה בלבד. גם מפליא שבג"צ סבר שאין כל חידוש ברובינשטיין, הרי רובינשטיין לקח את ההיתר בנייה החזיר אותה לועדה התכנונית והורה לה לדון בכך רק אחרי ההחלטה הקניינית, הרי רובינשטיין יכול היה לאמר, אמנם הועדה התכנונית לא הייתה כל כך בסדר אבל סוף סוף מדובר ב"רשאית" בלבד, ובמקרה הזה בחרה הוועדה באפשרות החוקית לא להשתמש ברשות הנתונה לה, כאמור רובינשטיין החזיר את ההיתר לוועדה התכנונית ועיכב אותה. גם הנימוק בו השתמש רובינשטיין, עידוד בנייה בלתי חוקית, הוא חידוש תקיף ביחס להלן אייזן שם היה השימוש אך ורק בביטוי "דיון סרק". אני סבור שראוי שעורכי הדין יכריחו את הוועדות המתעלמות מאייזן ורובינשטיין לנמק בפני בית המשפט מדוע לא השתמשו באפשרות של רשאים ומדוע בחרו לעודד בכל זאת בנייה בלתי חוקית. כל זה באשר לעתירה מנהלית אפשרית, אבל עדיין אני שואל מה באשר לצו מניעה שיעכב את הדיון התכנוני עד הכרעה בבית המשפט באשר לזכויות הקנייניות?

              • קראתי שוב את רובינשטיין, טעיתי בהבנתי כי מדובר היה
                יצחק | 12/08/2011 14:47

                במקרה שבו כבר ניתן היתר הבניה, מ"מ הפסיקה נחרץ:אציע....לקבוע, כי לא ניתן (לשים לב, לא ניתן!) לאשר את הבקשה כפי שהוגשה, והדיון בה יוחזר לועדה המקומית; נוכח היעדרם של תימוכין קנייניים, תדון (שוב נחרץ, תדון! ולא, תוכל לדון) הועדה בבקשה בהיבטיה התכנוניים לאחר שיוסדרו הסוגיות הקנייניות

              • חומר בעניין
                יוסי | 12/08/2011 14:50

                יצחק שלום!עסקתי קצת בנושא ואני מאד מבין את תיסכולך, אני מצרף לך לינק שיוכל לעזור לך:http://www.justice.gov.il/MOJHeb/HagafLrishomMekakein/Subjects/עוד קצת חומר כאן:http://www.hanner.co.il/real-estate/apartment-extention.htmעוד חומר: עיין בפסקי דין: בג"ץ 879/89, פד"י מ"ד (2) 831, בג"צ 305/82וכן פסק דין של המפקחת על המקרקעין: צ. פיגנבוים, תיק מס 98/96. מכל האמור יוצא שאין לוועדה המחוזית אפשרות לדון בכלל בבקשה אם אים חתימות של 75%, ואף אם יש את החתימות אין הוועדה מכריעה את ההיבט הקנייני אלא צריך עדיין תשלומי איזון, (אך זה לא מה שיעזור במקרה הספציפי שלך, רק אולי אם הם ידעו את מחיר תשלומי האיזון אולי הם לא יוציאו את התב"ע. כמו כן תדע שאם כן יוצאת תב"ע אין אפשרות להגיש תב"ע אחרת 10 שניםשורה תחתונה: אם 75% מהשכנים כבר חתמו אז כמו שאומרים "הלך עליך", אבל אם לא  תוכל להשתמש בחומר הזה בכדי להסביר להם את משמעות החתימה ואת העניין שאפשרויות ההתנגדות שלהם יצטמצמו מאד אחר החתימה כי הבונה יכול לחייב אותם לקבל את תשלומי האיזון ולבנות כאוות נפשו.מקווה שעזרתי קצתיוסי.

                • תודה. אפשרות תשלומי האיזון רק מתסכלים אותי יותר
                  יצחק | 12/08/2011 15:33

                  איני רוצה למכור להם את חלקי בגג, זהו גג משותף וכך ראוי שישאר, כל עוד אין למגיש תימוכין קנייניים. מה שקורה הוא ממש שערוריה, מגישים בקשה לבניה בלתי חוקית (כהגדרת רובינשטיין) בשרירות הועדה יכולה להחליט כי הלן אייזן לא מעניין אותה, והלך עליך! נכון קניינית הגג לא הלך, אבל מה יש לך מזה? כל הזמן מונפת חרב הזכויות התכנוניות שניתנו, לדידי שלא כדין, לדיירי הקומות העליונות, אח"כ הועדה המקומית יכולה גם היא להתחכם ולתת  היתר בניה, ואתה צריך לרוץ לבתי משפט כדי לעכב. זו אינה פגיעה בזכות הקניין הקדושה של סעיף ג מחוק יסוד כבוד האדם וחירותו, זה כבוד האדם? לרוץ לבתי משפט?. אז האמת שהיה פתרון והוא פשוט, והבושה שאף עורך דין איתו נפגשתי לא הציע לי אותו, ולא עלה על דעתו. דע לך שיש פסיקה האומרת, כי אם כבר הייתה הכרעה קניינית "אל לועדות התכנוניות להתעלם ממנה". לפני כשנה מיד שנודע לי שההליך החל, העורך דין שהייתי איתו בקשר היה צריך לאמר לי מיד, רוץ מחר למפקח על בתים משותפים, ופתח בהליך של בירור קנייני, יש לזה שם, של הצהרה קניינית, וזה היה סוגר את ההליך! הבושה היא שעורכי דין שמתעסקים בענף של ועדות ומתפרנסים מהלקוחות המסכנים, בכלל לא עולה על דעתם הרעיון הזה והם גם לא מתמצאים מספיק בחומר. עורכי הדין לא מחפשים להתאמץ ולעזור לך, הם מחפשים את הכסף הקל, המגיעה מהגשת התנגדות לועדה, שמשמעותה, מילוי טופס, ואחר הופעה בפני השטיבל הנקרא הועדה המחוזית, המשמעות, צעקות, פיהוק, חוסר עניין, וליצנות. אז הוא לוקח לך את הכסף ומשאיר אותך עם תוצאות הכישלון. אין להשוות את זה לצורך להופיע בפני בתי משפט, שזו ליטיגציה רצינית, מזה הם חומקים.  המסקנה שלי: למרות דברי הרהב, זכות הקניין היא הזכות הנרמסת ביותר במדינת ישראל!