פשרה בבית משפט

  • בעל הבית מגלגל עלינו נזקים שלא היו
    שרון | 07/08/2011 21:52

    שלום, נכנסנו לדירה לפני כשנה, היו ליקויים בדירה שלא מצויינים בחוזה, (הדשא היה יבש, תריסים אכולים משמש שנשברו מנסיון לפתוח אותם) ונתתי לבעל הדירה צ'ק בטחון של 20,000 וערבות של הורי על הצ'ק.בעל הבית עכשיו מאיים לפדות את הצ'ק (חלק מהליקויים הצטברו מבלאי - כמו אינסטלציה, עליה התלוננו בפניו מעל חצי שנה, והוא לא הסכים להוציא מכספו ולתקנה).יש לי תחושה כללית, שחלק מזה היה מתוכנן, הוא מנסה לחגוג עלינו, והוא גם לא כ"כ נורמלי...בראשון לחודש הוא לא הסכים לקחת את המפתחות, ואמר שעל כל יום שהליקויים לא מתוקנים "הוא" קונס אותנו (כמו שכתוב בחוזה, שעל כל יום שאנו לא מפנים את הדירה נשלם) ע"ס 125 ש"ח, מאז הוא מונה את הימים ומחשב לנו חוב עפ"ז, אע"פ שאנו לא גרים שם כבר שבוע.לצערי התברר לי שאכן הוא יכול לפדות את הצ'ק, אבל האם הוא יכול לפדות את כל הסכום בלי דין וחשבון? אנו מתלבטים אם לתקן (וזה לא פייר, אבל ממש לא פייר) ולהשקיע ממון באדם המושחת הזה, אבל לפחות לקבל את הצ'ק חזרה, או לבטל את הצ'ק וללכת איתו ראש בראש? יש לנו קייס של עוגמת נפש, ואי עמידה שלו בחוזה, אבל השאלה כמה זה משמעותי בעיני בית המשפט..בחוזה כתוב שהצ'ק ינתן לנו חודשים לאחר שנצא כשהוא יראה שהכל תקין.שכל בלאי סביר עליו לתקן.תודה.

    • פשרה בבית משפט
      עו"ד שזר תומר | 07/08/2011 22:16

      טוב - התשובה מורכבת. אם תכלו ראש בראש, הבעיה היא עלויות עו"ד, כי לא בטוח שתצליחו להתמודד עם זה לבד. צריך לבטל את השיקים, ואז יש גם את שטר החוב של ההורים, ויפתח תיק גם נגדכם וגם נגד ההורים, וצריך להגיש התנגדות גם כאן וגם כאן - כל טענות שלך יכולה לעלות בעיקול בחשבון הבנק... אם כל המחלוקת כאן היא אלף ש"ח, תתפשרו, שכן לעו"ד אתם תשלמו הרבה יותר. ביהמ"ש, ילחץ לפשרה לפיה כל צד מוותר. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל פורום נדל"ן ודיני מקרקעין.