שכן שמסרב לתקן ליקוי - מה עושים?

  • מחלוקת סביב תיקונים בבניין משותף
    יניב | 06/08/2011 15:07

    שלום,לאחרונה בבניניינו המשותף בראשון לציון נתגלתה רטיבות מעל אחת החניות. הרטיבות היא סביב צינור ביוב שיורד לאדמה. וועד הבית הזמין אינסטלטור שקבע שיש 2 אופציות למקור הנזילה: תשתית הבניין או אחת הדירות. ללא בדיקות נוספות, אשר עולות כסף, לא יכול האינסטלטור לקבוע מי אחראי: כל הבניין או הדירה המסויימת.וועד הבית פנה לבעל הדירה והציע לבצע הבדיקות על חשבון כלל הדיירים. בנוסף, במידה ויתגלה כי מקור הנזילה הוא בדירה הספציפית יחזיר בעל הדירה את עלות הבדיקות הנוספות לחשבון הבניין וייתקן את הנזילה על חשבונו.לתדהמתנו בעל הדירה סירב ולהצאתו של וועד הבית!הוא אינו מוכן, הגם שיימצא כי מקור הנזילה אצלו ולא בתשתית הבניין, לשאת בעלויות הבדיקות הנוספות ע"מ למצוא הנזילה ולתקנה!!יש לציין כי אותו בעל דירה נמצא רוב זמנו בחו"ל ובכלל לא מתגורר בדירה. אנחנו עובדי עצות מכיוון שמכיוון שמדובר בצינור ביוב והריח לא נעים ועל מחלות וג'וקים.....שאלתי היא למי ניתן לפנות ע"מ לחייב אותו, במידת הצורך (אם יתגלה כי מקור הנזילה היא אצלו), לשאת בעלויות הרלוונטיות? בית המשפט? עיריית ראשון לציון? בתודה מראש,

    • שכן שמסרב לתקן ליקוי - מה עושים?
      עו"ד שזר תומר | 06/08/2011 20:34

      ועד הבית יכול להגיש תביעה בפני המפקח /ת על המקרקעין אפשרות נוספת היא תביעה אזרחית. העירייה לא תעזור במקרה הזה. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל פורום נדל"ן ודיני מקרקעין