קניית חניות מקבלן

  • חברת הבנייה משנים דברים
    משה | 05/08/2011 18:35

    שלום רב שמי משה, רכשתי דירה בפרוייקט שנקרא טופ ארנונה בירושלים.הדירה בקומה 5 וכוללת מחסן בקומת מחסנים ו-2 חניות צמודות אחת לשנייה בקומת החניונים.החניות שסוכמו הם 52 ו-51 צמודות אחת לשנייה היה לי חשוב שהחניות יהיו צמודות אחת לשנייה. כדי שהרכב שלי ושל אישתי יהיו צמודים אחת לשנייה.אני מזכיר כל זה כבר נחתם בחוזה כתוב ואני מחכה שהבנייה תסתיים בעוד שנתיים.קיבלתי היום טלפון מחברת הבנייה, אמרו לי שהחניות שקניתי לא יהיו צמודות ואחת תצטרך לזוז למקום אחר בחניון כי העירייה דרשו להקים עמוד תומך בחנייה שלי. החברה ביקשה ממני להחזיר תשובה עד יום ראשון הקרוב 7/8/2011. האם אני רוצה חנייה קרובה לחנייה שקיבלתי. אני מתנגד בכל תוקף מפני שחשוב לי שהמכוניות יהיו אחת ליד השנייה וגם סוכם עם החברה על חניות 51 ו-52 שילמתי ממיטב כספי ולא יתכן שיזיזו אותי נכון שהעומד תומך זה חשוב אבל מין הראוי למצוא לי פתרון הוגן. בחברה טוענים שיש סעיף שאומר שדברים ניתנים לשינוי. האם מותר להם להזיז אותי יש לי עילה לתביעה נגד החברה? מה עלי לעשות אשמח לקבל תשובה מהירה בעניין תודה רבה

    • קניית חניות מקבלן
      עו"ד שזר תומר | 06/08/2011 11:46

      משה צריך לבדוק את החוזה לגופו על מנת ליתן תשובה ראויה, מצד אחד - אני מניח כי חתמת על תשריט של החניה, ושם מסומנות החניות שלך והמיקון שלהם (אני מקווה בשבילך כי חתמת). מצד שני, אכן הקבלנים נוטים לרשום בחוזה, כי דברים ניתנים לשינויים, ולכן אם תלך עם זה עד הסוף ואכן יתברר כי בדיוק במיקום שלך צריך לשם קיר תומך, אז יתכן כי הצדק יהיה עימם... תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל פורום נדל"ן ומקרקעין