חיבור לקו ביוב

  • חיבור לקו ביוב
    פרנסואה | 03/08/2011 16:24

    שלום ! אני גר בבית פרטי עם חצר וכך גם השכן שלי. לי יש קו ביוב ולו אין (יש לו בורות רקב וספיגה) וזאת אני יודע כי לי יש תכנית עירייה של קו ביוב ולו אין. בזמן שהייתי עם משפחתי בחו"ל השכן הכניס פועלים לחצרי שפתחו את בריכת הביוב פערו בה חור והחדירו צינור לנקז את קו הביוב החדש שעשה השכן. האם הוא לא עבר פה על חוק השגת גבול? אחרי כמה חודשים עשינו שיפוצים בחצר שלנו ניתקנו צינורות מים אטמנו בורות רקב ישנים ובין היתר הפועל חתך את הצינור הפיראטי שהחדיר השכן מבלי לדעת שזה של השכן כי בשרטוט של העיריה אין צינור כזה ואטם אותו כמו כל צינור אחר שהיה. אחרי כמה ימים בא השכן והאשים אותנו שנגרם לו נזק מכך והוא רוצה פיצויים רק אז גילינו שהוא חדר לשטחנו והתחבר ללא רשות. האם הוא לא עבר על חוק המקרקעין? לסיכום האם בכלל מגיע לו פיצוי הרי הוא העבריין ומה פשענו אנחנו ? בברכה. פרנסואה.

    • חיבור לקו ביוב
      עו"ד טלי קסלר | 04/08/2011 20:58

      באופן עקרוני, אם אכן, כפי שאתה מתאר, השכן נכנס לחצר שלך בזמן שלא היית ועשה מה שעשה - זה לא חוקי, ואין לו אפשרות להתלונן אלא על עצמו. העניין הוא שמתיאור העובדות על ידך, משתמע, שאתה לא באמת יודע שכך היה (אין לך ראיות לכך או עדים שמעידים על כך), אלא אתה מסיק זאת, בדיעבד ולאחר מעשה. האם אתה בנית את הבית שבו אתה גר והתקנת את מערכת הביוב (ולכן יודע בוודאות שבמערכת שיצרת השכן לא היה מחובר) או שרכשת את הבית ממישהו אחר? מכל מקום, קרוב לוודאי, שאתה לא מחוייב לאפשר לשכן שלך להתחבר לקו הביוב שנמצא אצלך בחצר, אולם, כדי לקבל תשובה חד משמעית תצטרך לפנות לעורך דין ולהציג בפניו את כל המסמכים הרלבנטיים.