מספר חלקה שהשתנה

  • מספר חלקה שונה
    לאון | 27/07/2011 13:17

    במנהל מקרקעין רשום מספר חלקה שונה מזה שבחוזה קניה ובאישור זכוית שקיבלתי מחברה משכנת. מספר גוש זהה. הנכס עבר פרצלציה. מה קובע? האם יש צורך לשנות במנהל לפי חוזה? תודה

    • מספר חלקה שהשתנה
      עו"ד טלי קסלר | 27/07/2011 15:56

      אכן הליכי פרצלציה גורמים לשינוי בפרטי החלקה (חלקה גדולה מפוצלת למספר חלקות קטנות). אין צורך לשנות במינהל מקרקעי ישראל את מספרי החלקה. בסופו של דבר מה שחשוב הוא מה שיירשם בלשכת רישום המקרקעין (בטאבו). הליכי הרישום אמורים להתבצע ביוזמת ובאחריות החברה המשכנת ועורך הדין מטעמה.