רישום בטאבו של בית משותף אחרי 20 שנה

  • רישום בטאבו
    סמואל | 27/07/2011 12:39

    בבית שאני רוצה לרכוש דירה יש בעיה שהתחיל תהליך של רישום בטאבו. זה אומר שבניין 20 שנה והם עברו תהליך של פרצלציה ולפני חודש התחיל תהליך רישום בית משותף ומשם צריכים לקבל רישום בטאבו. כרגע חתמנו על זכרון דברים שאנחנו מחכים בערך כמו חודשיים.כמובן יש קנס אם מישהו מהצדדים יוצא עד חודשיים. לאחר חודשים במידה ולא יסתיים התהליך בזכותי לבטל את זה. זו בעצם מהות הבעיה. אם אני מבין נכון כרגע בניין בנמא בשכירות מהמדינה וזה רשום במנהל מקעקרעי ואני לא יכול לקחת משכנתא מכיוון שהם כבר התחילו את התהליך ואי אפשר לרשום לטובתי הערת אזהרה(טאבו מוקפא). האם לקבל אישור בית משותף לקוח חודש-חודשים ולאחר עד 15 יום לקבל רישום בטאבו?האם באמת ככה שאי אפשר לרכוש דירה שתהליך התחיל וטאבו מוקפא?

    • רישום בטאבו של בית משותף אחרי 20 שנה
      עו"ד טלי קסלר | 27/07/2011 15:59

      הליכי הרישום בטאבו עלולים להמשך זמן רב (לעיתים מספר חודשים). צריך לבדוק את הנושא מול עורך הדין שמטפל בכך. ייתכן שהוא יודע שהעניין לקראת סיום ויושלם תוך חודש או חודשיים. מכל מקום, אתה צריך לקחת עורך דין מנוסה, שבקיא בתחום, שייצג אותך בעסקה, יבצע עבורך את כל הבדיקות הדרושות וגם יוכל לתת לך הסברים ותשובות טובות לגבי כל התהליך, כמו גם לגבי השאלות ששאלת.