תביעה של ועד הבית בגין נזקים שנגרמו לרכב

  • פנייה למפקח על הבתים המשותפים
    ירון | 27/07/2011 10:01

    שלום   אני גר בבניין משתוף . במשך תקופה ארוכה רכבי , החונה בחניית הבניין נשרט במזיד ,וצמיגיו נחתכו.   1. קיימות מספר מצלמות בבניין לשמירה על הרכוש המשותף,אך לא ברור בידי מי נתון  פיקוח זה. 2. כמו כן אין באפשרותינו  להצביע על המזיק ללא ראיה חותכת. 3. במספר במקומות בבניין הוצבו מצלמות לשמירת הרכוש המשותף כגון :חדר אשפה ,חדר כושר והכניסות  לבניין. 4. בקשתי מספר פעמים מהוועד גישה למצלמות ובנוסף הצבת מצלמה נוספת בחניה שתגן על כלל הרכבים של דיירי הביניין.   ברצוני לפנות למפקח על הבתים המשותפים לותבוע את וועד הבית.   שאלות: א – האם אני יכול לתבוע  מוועד הבית גישה למצלצות האבטחה בבניין ? ב – מאחר שוועד הבית מתעלם במקשותי לגישה למצלמות ולהצבת מצלמת הבטחה נוספת בחנייה ,האם אני יכול לתבוע את וועד       הבית  על הנזק שנגרם לריכבי ?   תודה מראש   ירון

    • תביעה של ועד הבית בגין נזקים שנגרמו לרכב
      עו"ד טלי קסלר | 27/07/2011 16:13

      אתה יכול לדרוש מוועד הבית גישה למצלמות האבטחה של הבניין. ככל שוועד הבית יסרב תוכל לתבוע אותו בבית משפט ואני מעריכה שיש סיכוי טוב שועד הבית יחוייב להציג בפניך את התוכן שמצלמות המצלמות (שכן המצלמות נועדו לשרת את כל דיירי הבניין ולא את ועד הבית באופן אישי). לגבי דרישתך להצבת מצלמה נוספת - עליך לפנות לועד הבית ולדרוש כי העניין יועלה על סדר היום באסיפת הדיירים הקרובה. דיירי הבניין יצטרכו להחליט בעניין ואם תצליח לשכנע אותם - ועד הבית יהיה מחוייב ליישום החלטת הדיירים. קשה לי לראות איך בית המשפט מחייב את ועד הבית באופן אישי על נזקים שנגרמו לרכבך בנסיבות שאתה מתאר.