בדיקה ע"י שמאי בנוסף לעו"ד

  • דחוף!!! העו"ד רוצה שאביא גם שמאי שיבדוק את הנכס
    ארז | 26/07/2011 20:17

    שלום, אני לקראת רכישת בית צמוד קרקע. העו"ד שלי ממליץ לי שאביא שמאי/אדריכל שיבדוק את כל הפרטים מבחינה תכנונית, כגון אם יש חריגות בנייה. אני חשבתי שזה חלק מתפקידו של העו"ד, ועל זה אני משלם לו. אך הוא טען שאם זו הייתה דירה בבניין אז לא היה צורך בשמאי. ומכיוון שזה בית צמוד קרקע, יכולים להיות הרבה בעיות, ולכן הוא ממליץ לי. באתרי האינטרנט רשום שחלק מתפקידו של העו"ד, זה גם לבדוק את מצבו התכנוני של הנכס (חריגות,...) לעומת זאת, באתר אחד ראיתי שרשום: "מאידך קיימת גישה אחרת, לפיה בדיקות אלה דורשות מומחיות גדולה יותר שיש לבצעה באמצעות מהנדסים, אדרריכלים ועוד. במקרה של רכישת מגרש/ נכס בקומת קרקע, מומלץ אף לבצע מדידה של השטח הנרכש באמצעות איש מקצוע מוסמך" אז האם אני צריך להביא גם שמאי על חשבוני? או שהעו"ד צריך לבדוק זאת? מה כדאי לעשות? תודה

    • בדיקה ע"י שמאי בנוסף לעו"ד
      עו"ד אברהם ללום | 26/07/2011 20:33

      מומלץ להביא שמאי. יש עו"ד עם ניסיון בתחום. בכל מקרה מאחר ואינך רוצה בעיות ו/או לתבוע את העו"ד עדיף ששמאי יעשה את הבדיקה ויתן דו"ח עם אחריות. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום

      • תודה! 2 שאלות נוספות....
        ארז | 27/07/2011 09:51

        תודה רבה! 1. האם הכרחי להביא גם מודד (כרוך בעלות נוספת)? או שדו"ח שמאי יספיק? 2. אני עדיין לא חתמתי על הסכם מול העו"ד שלי. עדיין לא ראיתי את החוזה. ראיתי באינטרנט שיש עו"ד שרושמים בהסכם מול הלקוח "כי הקונה בדק ועשה את כל הבידקות לגבי הבית" שזה נראה שהעורך דין אחראי רק על הצד של ביצוע העסקה וחתימת חוזה, ואני שואל, האין זה מגוחך? במידה והעו"ד שלי ירשום זאת, האם עלי להתנגד לסעיף זה? אם אני צריך לבצע את כל הבדיקות הללו למה אני צריך אותו בכלל בתור עורך דין? הרי בדיוק בשביל זה אני שוכר את שרותיו. תודה.

    • בדיקת נכס באמצעות שמאי מקרקעין
      עו"ד טלי קסלר | 27/07/2011 16:04

      באופן עקרוני זה נכון שחלק מהמשימה של עורך הדין הוא לבצע בדיקות של הנכס בוועדה המקומית ו/או בעירייה. יחד עם זאת, עורך הדין אינו מומחה לעניין האדריכלי, אין זה מחובתו ואף לא בתחום מומחיותו ללכת לנכס עצמו ולבדוק אם הבנייה תואמת את היתר הבנייה. בנוסף, בבנייה צמודת קרקע, חריגות הבנייה נפוצות שבעתיים מאשר בבנייה רוויה (שם הרבה יותר קשה להוסיף חדר לדירה בודדת מתוך בניין). לפיכך, צודק עורך הדין שלך כשהוא ממליץ לך לקחת אדריכל או שמאי שיבדוק שהנכס תואם את היתר הבנייה. בנוסף, אם יש בנכס חריגות, השמאי יוכל לבצע עבורך בדיקה אם ניתן להכשירן ואם בנק למשכנתאות (ממנו תרצה לקבל משכנתא) יוריד מערך הנכס בבואו להעריך אותו לצורך המשכנתא.