חוסר תום לב במו"מ, יהיה מקום להכיר בקיום חוזה !!!

  • מכירת דירה
    שני | 25/07/2011 13:19

    שלום,בעלי ואני מצאנו דירה שאנחנו רוצים לקנות. בעל הדירה אמר שיש קונה אחר שעדיין לא החזיר לו תשובה האם הוא מעוניין לקנות.הוא אמר לנו שאם אנחנו רציניים הוא מוכן לסגור איתנו ולא עם הקונה השני. אמרנו לו שאנחנו מעבירים את הטיפול לעו"ד שלנו רק אם הוא רציני והוא אמר שהוא רציני. בנוסף הוא העביר לנו את כל המסמכים הרלוונטיים (הליך רישום בית משותף, אישור זכויות, משכנתא, פרצלציה, שרטוטים וכו') וכתוב לנו במייל את פריסת התשלומים שהוא רוצה. למחרת הוא צלצל ובקש את מס' הטלפון של העו"ד שלנו על מנת שעו"ד של שנינו יתקשרו.מס' ימים לאחר מכן הוא אמר לנו שהקונה השני רוצה את הדירה ומכיוון שהוא היה איתו במשא ומתן קודם הוא מחוייב לו. בנוסף בדיעבד הבנו שעו"ד של שלהם תקשרו בניהם כל הזמן.מה הזכויות שלנו?

    • חוסר תום לב במו"מ, יהיה מקום להכיר בקיום חוזה !!!
      עו"ד אברהם ללום | 25/07/2011 23:28

      יש לבדוק את המקרה לגופו ולראות עד כמה המסמכים שהועברו התגבשו לכדי הסכם לכאורה. מומלץ להעביר לעו"ד לבדוק ומהר מאוד אם אתם מעוניינים על מנת לפעול. לאור הדברים שהועלו אני בספק האם ניתן לקבל צו מניעה אבל יש לבדוק לעומד על סמך המסמכים, מנסיוני ממספר לא קטן של תיקים מסוג זה, בתי המשפט נותנים צווי מניעה. אם מתברר שצו אכיפה הוא איננו בר ביצוע, וכל צו יהיה בבחינת סרק, וגם אם המדובר באי קיום חובה חוקית, לא ייתן בית המשפט צו אכיפה במקרה שכזה (בייסקי). כמו כן יש אפילו פס"ד תקדימי מלא מזמן לגבי מו"מ שבית משפט הכיר בו גם כאשר לא היה חוזה מחייב. החובה לנהל מו"מ בתום לב עשויה לעיתים להתגבר על דרישת הכתב, ואם הסיבה לאי הימצאותו של הכתב הינה חוסר תום לב במו"מ, יהיה מקום להכיר בקיום חוזה גם בלא הכתב. תום לב או כתב – תום לב עדיף (ברק – מיעוט) אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום