הסכם בלעדיות מתווך

  • הסכם בלעדיות עם מתווך למכירת דירה בלבד.
    יוסי כהן | 16/07/2011 23:32

    עברו כבר 6 שבועות מאז חתימת ההסכם לבלעדיות על מכירת דירה עם מתווך ועד כה לא נמצא קונה לדירה. במעמד חתימת הסכם הבלעדיות הבהרתי למתווך שאם בתוך חודשיים לא תמכר הדירה אני אציע אותה להשכרה , אבל לא דרך המתווך ואכן המילים השכרה ודמי תיווך עבור השכרה נמחקו בחוזה הבלעדיות בחתימת המתווך. מאחר ובעוד שלושה שבועות אני עובר דירה ואני צריך הכנסות ממכירת הנכס או מהנכס עצמו, התחלתי כבר לפרסם באופן עצמאי את הדירה להשכרה. מאחר ובמהלך החודש וחצי עד כה לא רק שלא הגיעו קונים וטנציאליים לדירה אלא מחיר השוק ירדו , אינני מעוניין יותר למכור את הדירה אלא להשכירה באופן עצמאי. האם אני מחוייב להמשיך במאמצי המכירה עם המתווך ומה עלי לעשות בקשר לחוזה הבלעדיות שלי איתו לגבי המכירה? חוזה הבלעדיות אמור להסתיים רק בנוב' 2011.

    • הסכם בלעדיות מתווך
      עו"ד שזר תומר | 17/07/2011 23:31

      אם אתה לא מעוניין למכור תגיד לו שהתחרטת, כל עוד לא חתמם על קנס עקב כך, אז זה בסדר. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.