מיסוי

  • השכרה מכירה מגרש
    אבי | 16/07/2011 15:50

    שלום ברשותנו מגרש 400מ"ר הכולל חנות של 11 מ"ר בפינת המגרש שניתן להריסה.כיום אנו נמצאים במס שבח 12-13% מאחר והמגרש נרכש לפני שנת 1942. 1.במידה ואנו משכירים את המגרש לתקופה של 2-4 שנים לצורך מגרש חנייה, כולל את החנות הקטנה ששטחה 11מ"ר. האם כשנרצה למכור את המגרש בעתיד הוא יחשב לעסק? האם יהייה שינוי במס השבח או שיהייה מס נוסף? למעט מס על השכירות. 2.האם יש מע"מ על מכירת המגרש? אנו 3 שותפים במגרש. בשנתיים האחרונות השכרתי אותו לצורך הנחת חומרי בניין, והוצאתי חשבונית מס לבדי על כל סכום ההשכרה,מאחר ויש לי חנות נוספת שאני משכיר, וכן יש לי תיק במע"מ. ל2 השותפים שלי , שהם אמי בת 93 שלה 50 אחוז במגרש,ואחי שלו 25 אחוז מהמגרש, אין תיקים במע"מ והם אינם עובדים. האם אני יכול להוציא חשבונית על 25 אחוז מהשכירות, והשותפים שלי יוציאו קבלות בלבד על היתרה. נ.ב בערך לפני 13 שנה הוצא היתר בנייה, אך לא נוצל. טרם לקחנו בחזרה את אגרות הבנייה ששולמו לעיריית ת"א. שווי המגרש הוא כ20 מיליון שקל. דמי השכירות בין 5.000 ל 7.000 שח בחודש. אשמח לקבל כל אינפורמציה בנושא. תודה על הדרכתם.

    • מיסוי
      עו"ד שזר תומר | 16/07/2011 22:05

      לגבי השאלות ביחס למיסוי מקרקעין בשאלה שלך (ואין הרבה, שכן מרבית שאלותיך הם שאלות מיסיות כלליות) - צריך לבדוק טוב את החומר לפני שניתן ליתן לך תשובה. אני מפנה אותך לרשום את השאלה גם בפורום דיני מיסים. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.