פינוי בינוי או תמ"א 38

  • פינוי בינוי
    עומר | 15/07/2011 17:09

    שלום,אנו מעוניינים לקנות דירה בבניין ישן (40 שנה) שבו 4 יחידות דיור בסה"כ. המוכר אמר שהתנהלו בעבר מגעים עם קבלן לגבי עסקת פינוי בינוי ושנראה כי יש רצון הדדי. להבנתי, פינוי בינוי לא מתרחש אלא אם מדובר בעסקה המקיפה לכל הפחות 24 יחידות דיור. שאלתי היא האם ניתן לבצע עסקת פינוי בינוי גם בבניין בן 4 יחידות דיור, ואם לא, איזה עסקאות ניתן לבצע מול קבלן שיהיו דומות במהותן לעסקת פינוי בינוי?תודה מראש.

    • פינוי בינוי או תמ"א 38
      עו"ד שזר תומר | 15/07/2011 19:52

      תחילה צריך לבדוק אם בכלל יש אישור לפינוי בינוי- מרבית הסיכויים שאין. אולי תנסו לבדוק אם יש אישור לתמ"א 38. בכל מקרה לידיעתך. הכרזה על מתחם פינוי לשם בינוי היא בסמכותה של ממשלת ישראל על פי סעיף 33א. לחוק התכנון והבניה, התשכ"ה-1965. יוזמות פינוי בינוי מוסדרות בחוק בינוי ופינוי של אזורי שיקום, התשכ"ה-1965. בשנת 2006 חוקקה הכנסת את חוק פינוי ובינוי (פיצויים), התשס"ו-2006 במטרה להתגבר על קשיים שגורמים דיירים בודדים בבתים משותפים המתנגדים להסכמי פינוי בינוי, למול רוב גורף של שאר דיירי הבניין. התנגדות כזו באה לעתים על רקע ניסיון לזכות בהסדר כלכלי עדיף על פני שאר הדיירים. החוק קובע כי דייר המסרב באופן בלתי סביר לעסקת פינוי בינוי, למרות רוב מיוחס של דיירים המסכימים לעסקה, ישא באחריות לנזקי שאר הדיירים כתוצאה מעיכוב העסקה, בתנאים הקבועים בחוק.

      • שאלת המשך
        עומר | 16/07/2011 11:24

        שלום עו"ד שזר,מתשובתך אני מבין כי אין סיכוי לפינוי בינוי, לדעתי גם תמ"א 38 לא יתבצע בבניין. האם יש עסקאות נוספות שניתן לבצע? משהו שדומה לפינוי בינוי - אם כל הדיירים מוותרים על הזכויות שלהם בתמורה לכך שהקבלן יבנה בניין חדש וגבוה יותר?עומר.

        • תמא 38 או פינוי בינוי
          עו"ד שזר תומר | 16/07/2011 13:03

          שתי האופציות שאני מכיר הם פינוי בינוי ויותר נפוץ היום תמ"א 38. תפנה ליזמם, הם יעשו עבורך את הבדיקות, זה גם האינטרסם שלהם. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.