השגה למס שבח

  • מכירת חנות באילת
    רחל | 14/07/2011 15:34

    אבי קנה חנות בשנת 5/79 בשווי 200.000 לירות .אבי נפטר בשנת 92 ומאז החנות היתה סגורה למעט משנת 2002 - 2005 .אני היורשת היחידה ( גם אימי נפטרה השנה). ב- 7/2011 עשיתי חוזה מכירה בשווי של 180.000 ש"ח .קיבלתי שומה של 80.000 ש"ח מס שבח .האם זה לא סכום הזוי ??? למי לפנות ???

    • השגה למס שבח
      עורכת דין רחל אדרי | 14/07/2011 17:10

      מהנתונים שרשמת אכן עולה כי סכום המס המירבי הינו 80,000 ש"ח. יחד עם זאת ברור כי לא ביקשת להכיר בהוצאות שונות אשר הוצאו להשבחת החנות משך השנים ועוד הוצאות נוספות המותרות בניכוי, דבר אשר אמור להפחית את סכום המס. בכל מקרה אם יש לך טענות של ממש את יכולה להגיש השגה למס שבח בתוך 30 יום מיום שקיבלת את השומה. רצוי להתייעץ עם עו"ד.

      • המשך למכירת חנות באילת
        רחל | 14/07/2011 20:36

        תודה....תודה...אין לי שום קבלות לא על השבחת הנכס לא על מס רכישה או הוצאות שונות. שאלתי האם זה שאבי נפטר בשנת 92 וירש לי ולאמי את הנכס האם אין התחשבות בהורדת המס???ואילו בעת המכירה אימי נפטרה ב- 12/2010 האם עדין אני צריכה לשלם מס מירבי ???מה קורה לגבי פחת ???

        • פחת
          עורכת דין רחל אדרי | 15/07/2011 10:05

          אין משמעות לפטירתם של הורייך מלבד לעניין תאריך הרכישה, כיוון שהנכס התקבל בירושה חוזרים לתאריך הרכישה של המוריש הראשון. מגיע פחת מסויים בין 2-4% לשנה, רק בשנים בהן הנכס שימש ליצור הכנסה והשאלה אם בכלל לאורך השנים לא נוכה פחת. אני שוב חוזרת על כך שאת צריכה להתייעץ עם עו"ד שבקי על מנת לנסות למזער את זכום המס. יש גם אפשרות של פריסת מס תלוי במדרגות המס הנוכחיות שלך. בהצלחה!.