היבטי מיסוי

  • מיסוי מקרקעין
    smile | 13/07/2011 20:05

    ברצוני לבחון היבטי מיסוי בעסקאות נדל"ן: 1. קבוצות רכישה (דגש על פיצול העסקאות המסורתי בקבוצות רכישה: (עסקה א - עסקה לרכישת הקרקע ו- עסקה ב -עסקת הזמנת בניה). 2. עסקת קומבינציה מאחר והמדובר ברוכשים המעוניינים להרוס מבנה קיים על מנת לבנות בניין חדש לגמרי (האם מדובר בפינוי בינוי?) אזי שבהביט של קבוצת הרכישה, אין המדובר ברכישת קרקע אלא בהזמנת בניה בלבד. שאלותיי הן כדלקמאן: 1. האם בכל זאת מדובר בקבוצת רכישה? (פשוט מדלגים על עסקה א' לעיל) ולכן היבטי המס בעסקה השנייה חלים ללא שינוי? 2. מהם הנקודות שעליי לשים לב עליהם כאשר אני בוחנת את היבטי המס בעסקאות אלה כאשר המדובר בפרוייקט פינוי בינוי...? אשמח לתשובה מפורטת ככל האפשר :) בתודה מראש :)

    • היבטי מיסוי
      עורכת דין רחל אדרי | 14/07/2011 12:03

      השאלות שאת מעלה "על קצה המזלג" הן שאלות כלליות ומאוד מורכבות. קצת קשה לענות על רגל אחת מהם ההבדלים בין עסקה לעסקה ומה בכלל רלבנטי לעסקה שאת מעוניינת לבצע. מכיוון שלא מדובר בעסקאות "פשוטות" מבחינת היבטי מיסוי הייתי מציעה להתייעץ עם עו"ד מומחה לתחום המיסוי באופן פרטני.