תשלום ועד בית

  • תשלום סכום ועד חודשי לפי שטח /תשלום שווה לכולם
    רפאל | 13/07/2011 14:34

    שלום, אני גר בבית של 14 קומות, עם דירות של בין 2.5 ועד 6 חדרים. כולם משלמים ב- 10 השנים האחרונות אותו סכום ועד. לאחרונה נודע לי שהחוק מדבר על תשלום ועד לפי שטח דירה. בבדיקת התקנון של הבניין ראיתי שאכן גם כך בתקנון. בימים אלו אוספים את המחצית השניה של הועד לשנה זו ,ומתרבות הדיור אמרו לי שאני נדרש להמשיך לשלם אותו סכום כמו כולם ולבקש רק בשנת הכספים הבאה לשלם לפי שטח דירה, שכן עפי חוק לדבריהם זו אותה שנת כספים- האמנם כך? אני חייב עד לתו שנת הכספים הנוכחית להמשיך לשלם יקר כמו כולם?? כמו כן האם אני יכול לבקש החזר רטרואקטיבי עבור כל השנים ששלמתי כמו כולם? (בתרבות הדיור אמרו שלא..) אודה תשובתכם המלומדת תודה! אודה תשובתכם הזריזה

    • תשלום ועד בית
      עו"ד טלי קסלר | 13/07/2011 15:44

      בסה"כ באגודה לתרבות הדיור די מעודכנים בפסיקה האחרונה של המפקחים על הבתים המשותפים היות וזה כל עיסוקם. אולם, נשאלת השאלה האם קיימת החלטה של האסיפה הכללית של הבניין שהתקבלה כדין ומצויה בספר ההחלטות של הנציגות שקובעת כי בתקופה מסויימת יהיו מסי הועד כך ולא אחרת. אם יש כזו החלטה ייתכן שהיא מחייבת ביחס לשנה הנוכחית (או לתקופה אחרת שקבועה בה). לגבי השנים האחרונות - כאמור, הדבר תלוי בשאלה מכוח מה נגבו דמי הועד באופן שוויוני מכולם? אם הדבר נעשה בצורה שרירותית וללא קבלת החלטה מסודרת כדין על ידי האסיפה הכללית - קיימת אפשרות לדרוש לבצע את ההתחשבנות גם ביחס לעבר.

      • אסיפת הדיירים לא מוסמכת להחליט בעניין שיטת התשלום
        דִּינָה | 15/07/2011 12:08

        לאסיפת הדיירים אין סמכות להחליט על שינוי שיטת התשלום לוועד הבית. כיוון שבבית המשותף הזה קיים תקנון מוסכם הקובע תשלום יחסי לפי גודל הדירות - אין בסמכות האסיפה לשנות הוראת התקנון המוסכם. כדי ששיטת התשלום תשונה - יש לשנות את התקנון המוסכם בהסכמה של 100% מבעלי הדירות. לגבי העבר לא ניתן לתבוע החזר – כי ביצוע התשלום בפועל על ידי בעל דירה בניגוד לתקנון המוסכם מהווה מצידו הסכמה לתשלום החורג. אבל לגבי העתיד, רשאי כל בעל דירה לשלם על פי הקבוע בתקנון המוסכם וזאת בלא צורך בקבלת החלטה כלשהי של אסיפת הדיירים או גורם אחר כלשהו.