הזנחת קטין - דיני משפחה

  • שאלה בנושא הזנחת קטין
    עצתכם | 21/01/2009 01:35

    שלום רב, ברשותי שאלה: מה אפשר לעשות עם אב, האשה נפתרה לפני כ-4 שנים, האב נוהג בביתו בת ה-13 כבת ערובה, לא מאפשר לה לצאת מהבית, כאשר הילדה מתלבשת או מתקלחת היא נועלת את הדלת מפאת פרטיותה, והוא לא מאפשר לה לעשות זאת ואם כן הוא מבטל את דמי הכיס שלה(50 השקלים היחידים שהילדה צריכה לחיות מהם בחודש), האב לא חוזר הביתה ימים שלמים וכאשר הוא כן חוזר אז בשעות מאוד מאוחרות(האב מנהל "חיים כפולים- רוב הזמן נמצא אצל חברתו ומקדיש יותר זמן לילדיה), לא דואג לכלכלתה של הילדה לא מבחינה נפשית ולא פיזית, מי שכן דואג לה אלו סבה וסבתה מצד האם- הם אלו שקונים לה בגדים, מבשלים לה ונמצאים איתה ותומכים בה נפשית, לאחרונה הוא אוסר עליה מלהתראות איתם ועם משפחתה של האם כי טוען שהם "מסיתים" אותה, אלו רק קמצוץ מהמקרים שבאמת קורים בבית הזה, מה ניתן לעשות ולמי אפשר לפנות, אולי זו הזנחת קטין, למרות שהילדה כבר בגירה ויש לה דיעה משלה וסובלת כל יום ביומו מההזנחה הרגשית הנפשית והפיזית של אבה. (לאב יש עבר פלילי של אלימות במשפחה, בנוסף יש לו התפרצויות זעם.) ניתן לציין כי בית המשפחה לא נראה כבית נזקק-יש את כל המוצרים ה"חומריים" הדרושים בו, הבעייה היא ביחס האב.

    • הזנחת קטין - דיני משפחה
      עו"ד גיל שחף | 21/01/2009 14:01

      מאחר ומדובר בבת בגירה, הרי שהיא אחראית על עצמה, ואם לא טוב לה היא צריכה לקבל החלטות לגביה. אם מדובר בקטין, ניתן להגיש תלונה במחלקת הרווחה בעיר והם יבדקו את הטענות