הסדרי ראיה - דיני משפחה

  • הסדרי ראיה וצד שלישי
    יוני | 07/01/2009 10:32

    שלום. גרושתי החליטה לנתק ממני כל קשר לאחר מריבה שהייתה ביננו והחליטה שכל התיאומים שקשורים לילדים ופגישותי עימהם יעשו דרך הוריה. האם מותר לה לעשות זאת? זה לא סותר את הסדרי הראיה המעוגנים בהסכם הגירושין שלנו, שנחתמו ביננו ולא ביני לבין הוריה? האם אני יכול לבוא אליה בתביעות על כך או שמא זו זכותה לעשות זאת? תודה רבה.

    • הסדרי ראיה - דיני משפחה
      עו"ד גיל שחף | 07/01/2009 13:46

      תביעות צריכות להיות המוצא האחרון אני חושב שאתה צריך לתת הזדמנות לערוץ התקשרות שהיא יצרה, ותבחן אותו לאורך זמן (מספר שבועות). אם זה עובד - מה טוב. אם זה לא עובד - תפנה שוב ותגדיר מה הבעיות שנוצרות כתוצאה מערוץ תקשורת זה ונראה אם נוכל לסייע

      • עצתו של עו"ד שחף הינה עצה טובה
        עו"ד אורי גלזן | 07/01/2009 14:20

        מנסיוני, בענייני ילדים יש להגיע להסכמות ולא להלחם, מכיוון שהנפגעים יהיו הילדים.

        • בירור
          יוני | 07/01/2009 14:33

          ראשית- תודה רבה על המענה המהיר. חלילה לא התכוונתי למלחמות ומאבקים ולא תביעות משפטיות, אלא לברר איתה שזה לא תקין ואסור לה לעשות זאת, במידה וזה כך, אך כמובן לא לריב על זה ולא ללכת עם זה לערכאות, אלא רק לדעת אם יש לי טיעון בנושא זה או שמא היא חופשית לעשות בנושא זה כרצונה ואני חייב לקבל זאת.

          • תאום הסדרי ראיה - דיני משפחה
            עו"ד מיקי חשמונאי | 08/01/2009 16:12

            יוני שלום, בעקרון הסדרי הראיה אמורים להסתדר בין ההורים לבין עצמם, ולעיתים יש התייחסות "לא אוהדת", ע"י ביהמ"ש / פקידי סעד וכו', למצב בו ההורים אינם מסוגלים לתקשר אף בעניין שולי שכזה. עם זאת, כיוון שידוע לכל (בעיקר בימים טרופים אלה), כי "מלחמה" על דברים פעוטים עלולה להביא להסלמה קשה גם בשאר העניינים, שווה לנסות להסתדר עם מה שיש, ולקוות שהתנהלות טובה תביא מחדש לקשר תקין ביניכם. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים