הסדרי ראיה

  • הסדרי ראיה
    ניקול | 26/01/2008 18:16

    אני ובעלי בהליכי גירושים ולנו בן בגיל שנה וחצי, הוא עזב את הארץ לכמה חודשים בלי להודיע לאף אחד, לא משלם מזונות כבר 8 חודשים, חוץ מהליכים בהוצל"פ במה אני יכולה לנקוט בכדי שכשישוב לא יקבל הכל בצורה חלקה כגון הסדרי ראיה עם הילד וזאת בשל העובדה שהילד לא מכיר אותו בתור אביו, בשל חסרונו וכן גם כשהיה בארץ היה לוקח אותו נשאר איתו לחצי שעה ומשאיר אותו אצל אימו לכן לא נוצר קשר של דמות אב ובן, הילד לא מבין ורואה אותו כמטפלת לכמה שעות. כשהאב יישוב וירצה לראות את בנו הילד יבכה ולא יזהה אותו ולא ירצה ללכת איתו דבר שמזיק לו -חוסר יציבות-( האב גם חוזר רק בגלל אירוע משפחתי, אחרת לא היה שב)דבר שמוביל אותי גם לשאלה: מתי אב יכול לקחת את בנו ללינה והאם גיל זה מקובל לכל הדעים, האם יש אופציה לאב לקחת לפני גיל 3 את הילד ללינה? מה קורה כשמדובר באב לא אחראי חסר סבלנות ולא יודע לטפל בילד ?(ולא חסרים גברים כאלו) ומגיע למצב שהילד לא מבין את סוג הקשר בינו לאביו בגלל חוסר נוכחותו. באילו טענות אני יכולה לבוא לפקיד הסעד שמרבה לבוא לטובת האב? במיוחד שבידי הקלטות של האב עם בנו המראים את חוסר אחריותו.

    • הסדרי ראיה
      עו"ד צבי יוגב | 04/02/2008 00:46

      שלום ניקול אני מבין כי את רוצה להגן על בנך. אך גם מדברייך נראה כי בעלך אינו אדם מסוכן או רע הפוגע פיזית או נפשית בילד כשהוא נמצא איתו. ברור כי ביהמ"ש יקבע הסדרי ראיה בין הילד לאב במידה והאב רוצה ויבקש זאת. רצוי כי הילד יכיר את אביו ולתת לאב הזדמנות להביע את אהבתו לילד (בתקווה שיש כזו). כל טוב עו"ד יוגב צביקה