השלמת ראיות לאחר דיון

  • לא הספקנו להציג כל ההוכחות בתביעה הקטנה - תוקף הפר
    לילך | 08/03/2010 16:08

    שלום היינו השבוע בתביעה קטנה, עניינה סכסוך דיירים. אחד הדברים שרצינו להוכיח הוא שהקבלות שהגישו לנו לא אמינות. עם 2 קבלות עשינו את זה יופי - ע"י הקלטה עם בעל המקצוע אחר כך אמרתי לשופטת שיש לי השגות לגבי שאר הקבלות והיא אמרה טוב כבר אמרת זאת 3 פעמים . ההוכחה שלי לקבלה הנוספת היא שהחברה שכביכול הזמינולביצוע ניקיון היא אינה חברת ניקיון ואת זה גם אפשר לראות בפרופיל שלהם באינטרנט. וגם ע"י שיחה שגם אותה הקלטתי עם בעלי החברה . אבל לא הספקתי להציג זאת. שאלות: 1.האם יש טעם לשלוח משהו לשופטת לגבי זה ? אולי את פרופיל החברה מהאינטנט? 2. בפרוטוקול שהגישו לנו יש משהו שאמרו הנתבעים ורציתי להכחיש זאת , אציין שזה משהו שרשום ומפורט בכתב תביעה שלנו. וזה עניין של שחור על גבי לבן. עניין של תאריכים, וכתובות. האם יש טעם להדגיש זאת במכתב לשופטת ? האם זה נהוג? האם כשהשופטת נותנת פסק דין היא מסתכלת גם על כתב ההגנה והתביעה או רק על הפרוטוקול? הצד השני דרש פסק דין מנומק.

    • השלמת ראיות לאחר דיון
      איציק שר שלום | 09/03/2010 08:34

      לילך שלום, אם לדעתכם מדובר במשהו משמעותי ביוותר, ושיש בו להכריע לכאן או לכאן, אפשר לפנות לבית המשפט בבקשה שכותרתה "בקשה להשלמת טיעונים וראיות בטרם מתן פס"ד" ולזה לצרף את אותם טיעונים וראיות בצורה תמציתית ועניינית. יתכן מאד שבשל תקנות הדיון המקלות בתביעות קטנות, יקבל זאת השופט, ישלח לתגובת הצד שכנגד ואז יפסוק. יש לקחת בחשבון שהוא ידחה את הבקשה - כל זאת כמובן וטרם ניתן פס"ד. מדגיש - שאין לטעון טענות חדשות מעבר למה שנטען בכתב התביעה וכמובן אין לציין דבר מה שכבר הובא בפני בית המשפט. בית המשפט אמור לעיין בכל החומר שהוגש ואז ליפסוק. אין צורך להטריד את בית המשפט בזוטות. אם הדברים העיקריים נאמרו / הוצגו, הייתי יורד מזה.

      • השלמת ראיות
        לילך | 09/03/2010 11:44

        תודה על תגובתך, הסיבה שלא הספקתי להציג ממצא זה היא: אנחנו הגשנו 2 תביעות בצד שכנגד הגיד תביעה שכנגד. בתחילת המשפט אמרה השופטת טוב אני מציעה לכם לבטל את התביעות הראשונות והישאר עם תביעה אחת. כולם הסכימו. אך אחר כך חזרה בה הנתבעת ורצתה שידונו בתביעת הנגד שלה בטענה שלא הבינה את משמעות הדבר. השופטת הסכימה להחזיר את תביעת הנגד- אבל לא נתנה לצדדים להגיב. אציין שהם הביאו מספר קבלות ש-2 מתוכם הוכחנו שאינן אמינות. אבל האם ברגע שמוכיחים ש-2 לא אמינות זה אומר שכל השאר גם לא? האם השופטת תסתכל אחרת על הקבלות הנוספות? אציין שגם העד שהביאו לא אמין והשופטת הבינה זאת. (תאירך מחוק בקבלה , השמענו הקלטה שבה הוא טוען כי אינו מתעסק בצבע בניגוד למה שרשום בקבלה) אני לא יודעת אם השופטת תשים לב לזה - שם חברת הנקיון שהזמינו היא "א.מ. הנדסה וציפויים" שם לא ממש טריוואלי לחברת ניקיון. ואכן הם לא עוסקים בניקיון. אצלנו זה ישר הדליק נורה אדומה. אני לא רוצה להיתעסק בזוטות אך אני באמת לא יודעת אם זה עניין של זוטות- אם היא לא תשים לזה זה קצת חבל אחרי כל העבודה שהשקענו בבדיקת הקבלות....

        • המשך
          איציק שר שלום | 09/03/2010 12:19

          להבנתי, אין טעם לחזור לבית המשפט ולהוסיף דבר מה. נראה שמה שהוצג וסתר את טענות הנתבעת, יש בזה מספיק ליפסוק לצידכם. אם את עדין בתחושת "פיספוס" בשל נתון שלא הוצג, אפשר לאמץ את תגובתי הקודמת ולהוסיף על כך התייעצות עם עו"ד שיבחן את כל המסמכים בנושא.