מטרד רעש מתופים

  • זקוק לעזרה!!!מטרד של שכן
    יוסי | 08/03/2010 02:56

    השכן שלי מתופף בתופים שלו כמעט בכל שעות היום עם מוזיקה מרעישה , אותו שכן סגר את הפרגולה שיש לו בחצר הבית עם חלונות ושם שם את התופים ושם בעצם הוא מתופף. יש לציין כי חלונות ביתי מופנות כלפי אותה פרגולה (חצר ביתו), הנני נכה קשה לאחר ניתוח ומה שאני רק רוצה זה שקט ולא דפיקות כל היום. חשוב לציין כי ניסיתי לפנות לאותו שכן אך הוא ואישתו התנהגו בביריונות :" אם אתה לא רוצה לשמוע אז תשים אטמי אוזניים". עכשיו לשאלתי האם אני יכול לתבוע את ההשכן על מטרד? ומהו ההליך המקובל לתביעה מסוג זה?הנני מודה לכל מי שרק יוכל לעזור.

    • מטרד רעש מתופים
      איציק שר שלום | 08/03/2010 10:17

      יוסי שלום, ישנן תקנות המתייחסות לעוצמת רעש מותר. רעש באמצעות מכשירים מרעישים, אסור בין השעות 14:00 16:00 ובין השעות 23:00 07:00 למחרת. באפשרותך להזמין מומחה שיאמוד את הרעש (רמת הדציבלים) הנובע מהתופים . במידה שהרעש עולה על המותר בחוק, באפשרותך להגיש לבית משפט השלום "בקשה לצו מניעה בעילת מטרד", שיאסור על השכנים להרעיש בשעות מסוימות או בכלל וכן תביעה לפיצויים בגין התקופה בה הטריד. בטרם זאת, מציע לשגר מכתב רשום {רצוי ע"י עו"ד} לדייר המדובר ולאיים בנקיטת הליך משפטי כנגדו באם לא יפסיק להרעיש. כמו כן אפשר להגיש תלונה בתרבות הדיור - בתנאי שאתם חברים באגודה. אפשר גם לדרוש את התערבות וועד הבית - בתנאי ויש. נסה גם לבקש התערבות השוטר שאחראי על האזור בו אתה גר.

      • המון המון תודות לך איציק
        יוסי | 10/03/2010 12:42

        תודה רבה על תשובתך והעזרה ועל הזמן שהקדשת לתשובתך המשך כך ןשןב תודה