נזק בדירה כתוצאה משיפוץ בבית השכנים

  • האם יש מקום לתביעה משפטית?
    ציפי | 06/03/2010 23:43

    לעו"ד שלום רב אני גרה בבית משןתף. שכינתי שגרה מעלי שיפצה את חדר האמבטיה בדיתי ואת חדר ביתה. בזמן השיפוץ עליתי לדירתה ובאתי בדרישה מהקבלן לתקן את הנזקים בדירתי ,הנ"ל השיב לי ואני מצטט מילה במילה"שתמורת תשלום הוא אתקן את הנזקין" .נדהמתי מאוד מתשובתו. בעלת הדירה נטשה את הדירה לאורך כל זמן השיפוץ ולא אשאירה שום מספר טלפון שאפשר ליצור איתה קשר. עזבתי בתיבת המכתבים שלה הודעות אך היא בחרה להתעלם מכך. שחזרה לדירה חזרתי וביקשתי ממנה לתקן את הנזקים והיא בחרה שוב להתעלם מדרישותי. לפני כחודשיים ימים כרס הטיח התיקרה בחדר האמבטיה ובאותו ערב עליתי לשכנה וסיפרתי לה .הנ"ל סירבה אפילו לרדת לראות את אשר קרא .בטענה שזה לא מהשיפוץ שלה שעבר הרבה זמן.באותו זמן שיפצו גם דירה לידי והרסו קירות אך מקום השיפוץ היה רחוק מחדר האמבטיה שלי. לאחר כמה ימים עליתי לשכנה ואמרתי ואני מצטט שאם לא יתוקן הנזק אני אתבע אותך בבית המשפט ,אני לא מתכוננת הרבה זמן עוד לבקש ממך לתקן.השכנה השיבה שהיא תקרה למשפץ שלה שיראה את הנזק. המשפץ הגיע ואמר לה "שהיא צריכה לקרוא למהנדסת שלוותה אותה בזמן השיפוץ" נתתי זמן מה לסדר את העניין ומאחר וראיתי שהיא מנסה שוב להתחמק מה כתבתי לה מכתב לתזכורת . תשותה היתה חצופה ושקרנית ואני מצטט " שהמשפץ לא אמר דבר כזה שאני אפסיק להטריד אותה בנושא,זמן השיפוץ עבר שנה" עניתי לה על זה במכתב רשום וכתבתי והזכרתי לה את כל האירועים ונתתי לה 30 יום לתקן לי את הנזקים ולא אני אתקן ואפנה לבית המשפט שאלתי היא האם יש לי עלה לתביעה משפטית? תשובתכם הדחופה ציפי

    • נזק בדירה כתוצאה משיפוץ בבית השכנים
      איציק שר שלום | 07/03/2010 08:52

      ציפי שלום, אם ימצא לבסוף קשר ישיר בין השיפוץ שעשתה אותה שכנה בדירתה לבין הנזקים בביתך, אזי זכותך כמובן לתבוע תיקונם. ההמתנה של שנה היא קצת בעייתית. בשלב זה מציע להמתין לתשובת השכנה ולאחר מכן יהיה לך יותר קל להחליט. אם תחליטי לתבוע, את מוזמנת לשלוח את הודעתך ל"ייעוץ אישי", ושם תקבלי סיוע.

      • נזק בדירה כתוצאה משיפוץ
        ציפי | 07/03/2010 09:10

        לעו"ד שלום רב תגובה לתשובתך השכנה תענה שעבר כבר שנה , לפי דעתי לא עבר שנה ובזמן הזה לא עברתי לסדר היום ,כתבתי לך שאני כל הזמן פניתי וביקשתי לתקן את הנזקים הנזק ישיר כתוצאה מהשיפוץ כי הפתחים הראשונים שפוצצו את הטיח התקרה קרה בזמן השיפץ שלה. כל התיקרות בבתי במצב טוב מאוד ולאומת זאת התיקרה בחדר האמבטיה נגרם נזק ,איפא במקום ששיפצו. אניי כמובן נותנת לה את הזמן שציינתי במכתבי וזה 30 יום .אני אתקן ואחר"כ הגיש תביעה לבית משפט לתביעות קטנות. מה הסיכוי שלי להצליח. עלי לציין שאות משפץ לא סיים שום פקולטה להנדסה ואך הוא מוסמך לקבוע שזה לא כתוצאה מהשיפוץ מהנדסת היא מסרבת להביא והיא ואני יודעות למה, למה כי היא תאשר את תביעתי. מחכה לתשובתך הדחופה בכבוד רב ציפי

        • המשך
          איציק שר שלום | 07/03/2010 10:08

          ציפי שלום, אני לא עו"ד, אלא פעיל בכיר בפורום ומגיב קבוע. אם את, ומרגע הנזק לא הפסקת להיות איתה בקשר לנושא, אזי זה יהיה לזכותך בהליך המשפטי. המתיני בסבלנות לתשובתה ואז יהיה לך יותר קל להמשיך. בכדי לקשר בין הנזק בביתך לבין השיפוץ בביתה, יש צורך בחוו"ד מומחה או מהנדס בנין.