הבדל בין מכירה קימעונית לסיטונאית

  • הגבלה על מוצרים שבמבצע
    שלי | 04/03/2010 19:41

    שלום רב, המקרה שלי הוא כזה: באתי לסופר "מגה" בשביל לקנות מוצרים במבצע, בקופה ראשית עצרו אותי ונאמר לי שאי אפשר לקחת כל כך הרבה מוצרים במבצע. המבצע הייתה שאם קונים ב 50 ש"ח מוצרים שאינם במבצע יכולים לקנות מוצרים שבמבצע. נכון שלקחתי מלא דברים אך הם הסבירו את עצמם כך שהנני לוקחת את זה לא לשימוש עצמי, אלא למכירה ועוד מוכרות אמרו "עשית לנו עבודה עכשיו". האם יש להם בכלל זכות להגביל את הקנייה שלי, כאשר במבצע לא מופיעה שום הגבלה ובכלל יש להם זכות להניח דברים כמו "את לוקחת את כל זה למכירה"?? תודה

    • הבדל בין מכירה קימעונית לסיטונאית
      איציק שר שלום | 06/03/2010 22:29

      שלי שלום, בשוק ישנם 2 שיטות מכירה, האחת "קימעונית" והאחרת "סיטונאית". קימעונית: הנה שיטת מכירה ליחידים, משקי בית, צרכנים ובכמויות קטנות. סיטונאית: הנה שיטת מכירה לסוחרים, במחיר זול ובכמויות גדולות. בית העסק בו מדובר, כפי הנראה, קונה בסיטונאות ומוכר בקימעונאות. בשל כך, זכותם להגביל את מכירת המוצרים לרמה סבירה שתכנס לקטגוריה של "קימעונאות". בלא מעט מקרים קונים מוצרים במחיר סיטונאי, ובכדי למשוך ציבור לקוחות לקניית מוצרים אחרים, הם מוכרים את המוצרים שקנו בסיטונאות באותו מחיר - את זה הם מכנים "מבצע". מכאן, לא נראה לי שנהגו בך בניגוד לחוק. אם זאת, ובכדי למנוע סיטואציה כשלך, לדעתי היה נכון מצידם להגביל את מוצרי המבצע לכמות שבה יכול צרכן קימעונאי לקנות.