חוק חתימה אלקטרונית התשס"א - 2001

  • תביעת אורנג'- חתימה אלקטרונית
    שירלי | 04/03/2010 12:00

    שלום, בעלי חתם עם חברת אורנג' על הסכם רכישת טלפונים סלולרים (עסקיים). בשל שירות לקוי החלטנו לסיים את ההתקשרות עם אורנג'. להפתעתנו גילנו שגובה הקנס שאנו אמורים לשלם היה גבוהה במיוחד (בסביבות 11,000 ש"ח). ביקשנו להקבל פירוט מדוייק מדוע הקנס גבוהה כל כך ובנוסף העתק של החוזה שבעלי חתם עליו. אורנג' פועלת בשיטה מעניינת להחתמת לקוחותיה - חתימה אלקטרונית! אין ללקוח מושג על מה הוא חותם כיון שהמסמך במחשב. הוא נאלץ להאמין לנציגת השירות לגבי תוכן החוזה וההתחייבות. קיבלתי את החוזה בדואר וגיליתי שעל גבי כל דפי החוזה מופיעה חתימתו (האלקטרונית) של בעלי באופן זהה להפליא, כלומר החתימה "הודבקה" על כל הדפים. במעמד החתימה לא נאמר לנו ע"י נציגת השירות שאנו מחוייבים בנוסף לעלות המכשירים, גם על התוכנית החודשית. ברצוני לדעת, האם יש לנו עילה לתבוע את אורנג' על "העתקת" חתימה לכל דפי החוזה? תודה רבה, שירלי

    • חוק חתימה אלקטרונית התשס"א - 2001
      איציק שר שלום | 06/03/2010 21:49

      שירלי שלום, השימוש בחתימה אלקטרונית / דיגיטלית אינה יכולה להעשות, אלא בהתאם להנחיות ונהלי החוק בעניין ובאישור בעל החתימה. ברגע שמתבצעת עסקה, ויש צורך במס' חתימות על אותו חוזה, אזי העסק יכול להעתיק את החתימה באישור הלקוח לאותן מקומות שהלקוח אמור לחתום כפי שהיה נעשה באם היה חותם ידנית. מציע לבדוק יותר לעומק, מדוע, איך ולמה נעשה שימוש בחתימה האלקטרונית של בעלך. יתכן והוא אישר זאת בעבר ושכח. בכל מקרה מצרף קישור לחוק. באם תגלו שהשימוש בחתימה נעשה שלא כחוק, יש לכתוב מכתב מסודר לחברה ולבקש ביטול החתימות.

      • חתימה אלקטרונית - הסכמה
        שירלי | 07/03/2010 12:55

        אני צריכה לפנות לחברת אורנג' ולבקש מהם אישור שנחתם ע"י בעלי לעשות שימוש בחתימתו האלקטרונית (להעתיקה למקומות שונים במסמך)? ואם אין הסכמה חתומה כזו - האם אני יכולה לערער על הסכם ההתחייבות שלי כלפיהם? תודה.

        • המשך
          איציק שר שלום | 09/03/2010 11:27

          בהחלט כן, צרפי להם את החוק בכדי שיבינו שאת מבינה ומכירה קצת בעניין. קחי בחשבון שברגע והוא נתן אישור לשימוש בחתימתו על אותו חוזה, הם רשאים להעתיק את חתימתו לשאר המקומות שיש בהם צורך בחתימתו ורק על אותו חוזה.

          • חתימה אלקטרונית- סעיף בחוק
            שירלי | 09/03/2010 12:58

            תודה רבה. פניתי לנציג של החברה בבקשה לקבל העתק של אישור חתום ע"י בעלי לעשות שימוש בחתימתו האלקטרונית. הנציג לא הבין מה אני רוצה ממנו, אמר שפעם ראשונה פנו אליו בבקשה כזו והוא צריך לבדוק את זה. חיפשתי בסעיפי החוק בנוגע לחתימה האלקטרונית את הסעיף המתייחס לעניין זה, אך לא מצאתי. תוכל בבקשה לציין איזה סעיף אני אמורה להציג בפני החברה בעניין קבלת אישור שימוש בחתימה אלקטרונית מהלקוח. שוב תודה רבה על עזרתך...

            • חתימה אלקטרונית - עדכון
              שירלי | 09/03/2010 15:58

              נציג השירות של אורנג' חזר אליי לאחר בדיקה ואמר שאין צורך באף מסמך שהלקוח יחתום עליו על מנת לאשר שימוש בחתימתו האלקטרונית - והחוזה שבעלי חתם עליו חוקי ותקף לחלוטין. מה מספר הסעיף בחוק שבו מצויין העניין? תודה.