התייחסות

  • תב תביעה נוסף ואחר,בתביעה קטנה כנגד רשות מקומית,
    ניר | 21/02/2010 23:13

    כותרת: כתב תביעה נוסף ואחר,בתביעה קטנה כנגד רשות מקומית, תוכן הפניה: אם תבעתי מועצה מקומית בתביעות קטנות על סמך התייעצות עם משרד עורך דין אך הוא לא כתב לי כתב תביעה,ורשמתי את כתב התביעה בעצמי למרות שאני לא יודע לערוך כתב תביעה,וקיבלתי כתב הגנה ערוך ומסודר מהם,בסיוע היועץ המשפטי שלהם,אני יכול להביא לדיון כתב תבעיה אחר חדש ויותר מסודר ומדוייק מעורך דין,למרות שכבר הגשתי כתב תביעה וקיבלתי כבר כתב הגנה(שעדיין לא נקבע מועד לדיון)??? תודה! (סיפרתי את הסיפור בכתב התביעה בצורה ושפה לא משפטית ולא הזכרתי סעיפים ותקנות על החוקים שהרשות המקומית עברה,אלה טענתי טענות על סמך המסמכים שיש לי המעידים על המקרה והשתלשלות הדברים של העילה,) כתבתי את כתב התביעה לבד בלי ניסיון כרואות עיניי ע"פ מה שאני חושב ויכול להיות שלא הצלחתי לקשר בין העובדות לבין הטענות והעילה שבגינה אני תובע את מירב הסכום,אלה ע"פ טיפה יידע שהיה מהדיבור עם משרד העורך דין ומחוות דעת שלהם בגין חוק אחד. נ.ב- משרד עורכי הדין הזה חשב שאפשר לתבוע תובענה ייצוגית וכתוצאה מכך נפגשנו כמה פעמים ,ולאחר מכן כתבו מכתב ליועץ המשפטי של המועצה המקומית (כמובן אחרי ייפוי כוח עליי) על סדר השתלשלות המקרים ומה שהם חושבים לפני שהם תובעים ייצוגית ,או לסיים את הפרשה בכך שהמועצה תשלם לי 25,000 ש"ח,שבסופו של דבר כלום לא יצא לפועל כי אחרי בדיקה של המשרד הם לא יכלו לתבוע ייצוגי כי החוק לא אישר,אז צירפתי את המכתב הזה גם לכתב התביעה אך לא רשמתי עליו מכתב תביעה אלה רק על מה שאני רשמתי והדפסתי על דףA4 אחד בתור כתב תביעה! יש מה לעשות כדי להציל את התיק הזה ?! תודה!

    • התייחסות
      איציק שר שלום | 23/02/2010 08:48

      שלום רב, לא ניתן לעשות זאת כפי שכתבת. כתוב לבית המשפט "בקשה להגשת כתב תביעה מתוקן", נמק הסיבות לכך ואליה צרף את כתב התביעה החדש. בית המשפט יחליט אם לקבל את כתב התביעה החדש, אם כן, הוא ישלח לנתבע, וזה יוסיף על הגנתו ביחס לכתב ההגנה שהגיש {אם הגיש} לכתב התביעה המקורי. כך בחשבון שאם הנתבע הגיש את הגנתו לכתב התביעה המקורי והוא ידרש להגיש שוב וכהשלמה לכתב התביעה החדש, יכול בית המשפט לחייב אותך בהוצאות לטובת הנתבע, זאת בשל העובדה שנאלץ להגיש פעמיים כתב הגנה.