התייחסות

  • עילה רצינית כנגד ספקית אינטרנט... עובר כל גבול
    ברק | 21/02/2010 20:33

    שלום רבלפני 10 חודשים,באפריל שנה שעברה,  קיבלתי טלפון מנציג של ספקית אינטרנט בנוגע לשינוי אמצעי תשלום.עברנו דירה לא מזמן ומכיוון שאני המשתמש העיקרי באינטרנט מן הראוי שאקח על עצמי את אמצעי התשלום.עד כאן סבבהרק שהבהרתי במילים מפורשות שאינן משתמעות לשתי פנים שלא תהיה התחייבות ושעוד חודש אני אאלץ להתנתק. הוספתי ואמרתי שאני מתכנן מעבר קרוב כך שבעוד חודש לא אצטרך את שירותם. חזרתי על זה שוב ושוב  מספר פעמים בבהירות מוחלטת. רק לאחר ששמעתי את הנציג אומר בפירוש כי אין שום התחייבות וכי הוא מבין שעליי לסיים את החוזה בעוד חודש וכי אינני מסכים להמשך החוזה מעבר לחודש האמור.רק אז הסכמתי להחלפת אמצעי התשלום. התקשרתי כעבור חודש ונתקלתי בנציגה עקשנית שטוענת הסכמתי להתחייבות של שנה ושהוסברו לי כל הפרטים בבירור. במשך 4 חודשים עברתי מסכת התעללויות שבהם חיכיתי וחרכתי את גרוני, עד שבנקודה מסויימת, וזאת לאחר שכל הנציגים הבהירו לי שאין כל דרך לצאת מן ההתחייבות, פניתי לחברת האשראי על מנת לבטל את ההתחייבות. חודש אחר כך ספקית האינטרנט חידשה על דעתה את חוזה ההתחייבות והחלה מחייבת שוב את כרטיס האשראי שלי. פניתי לחברת האשראי ופיקססתי הצהרה חתומה כך שנכון לעכשיו אין חיוב מצד ספקית האינטרנט באשראי.מה שלא מונע מהם לשלוח הודעות זיכוי לתשלום כל חודש לכתובתינו הישנה.כל נציג שדיברתי איתו אוחז במה שהמחשב אומר לו כאילו זה תורה מסיני. וכל שיחה נעשית מרתיחה יותר כשכל נציג טוען כי כבר הוסבר לי "המצב" בשיחה קודמת עם נציג אחר.1. אין ספק שבמעמד החיוב הבהרתי והובהר לי כי אין שום התחייבות ושבעוד חודש אני אוכל להתנתק ללא שום חיוב נלווה. לראיה התקשרתי כעבור חודש בבקשה להתנתק. ומאז  לא היה שימוש במנוי !2. מעולם לא חתמתי או הוצג בפני חוזה כתוב כלשהו.גם חוזה "קולי" או תמליל השיחה לא הוצגו בפניי. האם ניתן "לאלץ" אותם להשמיע לי את החוזה הקולי או שמא זו זכותי בחוק ?3. האם ספקית האינטרנט יכולה לחדש חוזה התחייבות עימי לאחר שביטלתי אותו ? וזאת מבלי שאני בכלל לקוח שלהם ? (המנוי כאמור על שם אימי)4. האם ניתן לבקש את שמו של הנציג ולתבוע אותו אישית שכן קיבל טובות הנאה במרמה בצורת בונוסים וכאלה. אם זו לא אשמתו וזו המדיניות - שיאשים את החברה ויעיד על כך.5. האם יש עילה לתביעה כנגד החברה לנתק לאלתר את המנוי, לבטל ולזכות חיובים, ואף לפצות את התובעים על עוגמת נפש ?סורי על הבלאגן אבל תאמינו לי שניסיתי לתמצת... אשמח אם תעזרו ולו בחלק מן השאלותתודה

    • התייחסות
      איציק שר שלום | 23/02/2010 08:12

      שלום רב, בטרם תלך להליך משפטי כזה או אחר עמם, כתוב להם מכתב מסודר, טען את שכתבת ובקש זיכו רטרו. אין צורך לבזבז את זמנך בשיחות טלפוניות. הכל בכתוב ורשום. כמענה לשאלותייך: 2.ברגע שהם יתבעו, לא תיהיה להם בררה, אלא להשמיע את השיחות שהוקלטו - יש קושי לדרוש זאת כעת. 3.ברגע שבטלת הרשאת חיוב, החברה יכולה לבקש חידוש, אך חברת האשראי או הבנק מנועים מלעשות כן, אלא באישורך. 4..לא ניתן לתבוע את נציג/ת החברה, אלא את החברה עצמה. 5. כן, יש. העובדה היא שאתה כבר לא גר בדירה המדוברת מחד ואינך עושה שימוש בשירות מאידך, יש בזה לסייע בידך לתבוע ולבקש ביטול העסקה.

      • תודה על התגובה :)  לת
        ברק | 23/02/2010 08:57