איחור בהגעת מזוודות

  • איחור בהגעת המזוודות
    יצחק | 08/02/2010 22:46

    אני ומשפחתי נוסעים הרבה ממדינה למדינה ע"י חברות תעופה שונות, וכמובן שאנו נתקלים בהרבה מקרים שהמזוודה (אחת או כולם) לא מגיעה בזמן. זה קורה יותר כשיש תחנת ביניים ועוברים ממטוס למטוס, אך גם בטיסות ישירות. ברצוני לדעת מהו הכלל: מתי אפשר לתבוע פיצוי כספי בגין האיחור - בנוסף לסכום שהחברה מקציבה על קניית ביגוד הכרחי כשיש צורך בכך (ובתנאי שאראה להם את הקבלות)? האם אין אפשרות לתבוע על צער ועגמת נפש? על בזבוז הזמן בקניות מחדש? כן ברצוני לשאול, מהו הדין במקרה שהם מבטיחים שהמזוודה תגיע בטיסה הבאה מהמדינה ששם נמצאת המזוודה, ובפועל לוקח יום ועוד יום ולפעמים כמה ימים עד שהיא מגיעה. כאן כבר יש, לדעתי, רשלנות של ממש. האם במקרה כזה יש יותר מקום לתביעה? עד כמה? תודה מראש. אני רוצה בזה להודות לעו"ד החשוב שמטריח את עצמו ומשיב כאן כל יום לשאלות של אנשים פשוטים כמוני, שלא מבינים בזה הרבה. כולי תקווה שגם אתה נהנה מזה, ושגם יוצאים לך מכאן כמה קליינטים מרוצים!

    • איחור בהגעת מזוודות
      עו"ד אפי אהרונוב | 09/02/2010 09:48

      יצחק בוקר טוב, ראשית, תודה על ההערכה :). לגופו של עניין, יש לבחון כל מקרה לגופו ויש חשיבות לתנאים כפי שהם מפורטים בתנאי ההתקשרות עם כל חברה וחברה, ל'משך' העיכוב ולנזק שנגרם לך בגינו (באם נגרם). ככל שלא מדובר בעיכובים שיטתיים של אותה חברה, אני מציע לנסות ו'לסחוט' מהם איזה פיצוי או הטבה ולא ללכת על זה לבימ"ש ובמקרה הטוב לקבל פיצוי לא משמעותי. נסיעות טובות!