התייחסות

  • שלום, בנוגע לבעל דירה
    רעות | 02/02/2010 20:04

    שלום. אני מקווה שאני במקום הנכון, רציתי לקבל ייעוץ בנוגע לבעל הדירה שלי. אני ובן זוגי שכרנו דירה בנתניה ב1.6.09. מאז ששכרנו את הדירה החלו לנו הרבה צרות. זה התחיל בכך שבטרם עברנו הייתה תקלה בתריס של חדר השינה, והוא היה תקוע באמצע הדרך, בעל הדירה הבטיח כי יתקן אם לא לפני שנעבור אז כמה ימים אחרי. העדפנו לא להמתין ולבינתיים נכנסנו לדירה. עבר חודש ובעל הדירה עדיין לא תיקן את האמור. פנינו אליו מספר די רב של פעמים כל פעם בטענה אחרת הוא דחה אותנו. עוד טען כל מיני דברים שקריים שהוא קבע עם חבר שלי והוא לא היה (דבר אשר אינו נכון) וגם להיפך טען בפניו. לאחר עוד כשבוע אולי קצת יותר נשברה לנו זכוכית של דלת חדר השינה (הזכוכית הייתה סדוקה עוד לפני שעברנו ובעל הדירה היה מודע), בעל הדירה אמר לנו להביא איש מקצוע והוא יחזיר לנו את הכסף. (הבאנו לו 12 ציקים מראש). בעל הדירה "סינן" אותנו למשך עוד כשבוע ולאחר מכן ענה וטען כי לא התקשרנו. אמרנו לו את הסכום לתשלום והוא אמר שמחר יביא לנו. יום לאחר מכן עבר ובעל הדירה לא עונה לנו לטלפון. לאחר עוד כשבועיים רק של קיץ חם ושמש לוהטת שנכנסת מהחלון ומפרה את השינה שלנו והמון טלפונים בבקשה לתקן את התריס ולהחזיר את הכסף, הגיע איש מקצוע (במקריות אפילו לא הודיע לנו שמגיע) ודי תיקן את התקלה בתריס. את הכסף עוד לא ראינו. אני וחבר שלי זוג צעיר (23 ו27 שנים) בשבילנו 260 שקלים זה הרבה כסף, והיינו זקוקים לו, ביקנו שוב מבעל הדירה את הכסף וכל פעם בתירוץ אחר חיפף אותנו. לאחר שערכתי בדיקה, ראיתי כי יש לי אפשרות לשלוח לו מכתב רשמי שיהיה מין אסמכתא לבקשתנו, החלטתי כן לבוא בטוב כי לא בא לנו להסתכך עמו, התקשרתי לאישתו (שהיא הבעלים הרשמיים של הנכס) ואמרתי לה כי יש לי מכתב מוכן עבורה ואני מעדיפה שאנו נהיה ביחסים טובים ולא נסיים את זה ברע אם כי בטוב. 12 שעות לאחר מכן אכן דפקה בדלתנו והשיבה לנו את כספנו. עוד חודש עבר והגיע גשם, כידוע בנתניה השנה ירדו הרבה גשמים, בן זוגי ואני היינו בסופ"ש בצפון וחזרנו לגלות כי כל הבית מוצף. חלק מהחלון במטבח התפרק מכמות הגשמים ובעצם נוצר שם מין חור שהמון מים חודרים דרכו (ורוח וקור). זה היה לפני חודשיים בערך ואפילו יותר, ציינו זאת בפני בעל הדירה, וביקשנו לתקן דחוף כי לא אפשרי שכל גשם הבית ירטב ככה. חבר שלי מצא מין פתרון זמני וקשר מזרון ים בחלק החיצוני של החלון וכך המים כמעט ולא חודרים. עבר שבוע ולצערי בן זוגי היה בבי"ח ואני עובדת בבקרים, בעל הדירה "האשים" אותנו שאנחנו לא יכולךים להיות בשעות הבוקר בבית רק בשעות אחה"צ. עבר עוד שבוע ושוב כמויות אדירות של גשמים המזרון התלוי כבר כמעט ולא עוזר. שוב פניתי בבקשה לאישתו, היא העבירה את השיחה אליו, ושוב טען כי קבע עם חבר שלי שבוע לפני כן (הוא היה בבי"ח איך קבע איתו??) עוד שבוע ועוד שבוע וכל פעם תירוץ אחר. אני אמרתי לבעל הדירה שאין לי בכלל אפשרות לא לעבוד בבוקר, אם כל כך חשוב לו בוקר אני בימי שישי בבית, רק שיתקנו כבר!! לפני כשבועיים אננחנו חוזרים הבייתה ביום גשום ומגלים כי מיטתנו רטובה מאחר והתיקרה בחדר השינה דולפת. חזרנו עייפים מאירוע התקשרתי לבעל הדירה בלילה, הוא אמר שאין לו מה לעשות, אני מכעס כבר אמרתי שהדירה הזאת לא ראויה למגורים, שהוא דוחה אותנו ומשחק בנו וזה לא לעניין. הוא אמר "מבחינתי תתנו לי תאריך ותשברו חוזה". באותו חוג\דש היתה לנו תקלה עם הצ'ק והוא חזר, אז אמרנו לבעל הדירה שיבוא לקחת מאיתנו מזומן ועל הדרך יתקן את הנזילה, הוא דאג להגיע לעבודה של חבר שלי ולקחת ממנו את הכסף ואז אמר לו שנתן לו תאריך והוא יחזיר לנו את הצ'קים. עכשיו אנחנו בבעיה, אנחנו לא מעוניינים להישאר בדירה כל התקלות, הדירה לא אטומה, יש פה רוחות גם כשהכל סגור, והיא מתפרקת, אבל אין לשנינו כסף כרגע למעבר דירה, דבר שגם יצריך מאיתנו לקנות רהיטים חדשים מאחר שהארון כבר ישן ולא יחזיק מעמד עוד העברה, המיטה שנהייתה מגעילה מאז שנרטבה כך ועוד כל מיני מוצרי חשמל שנהרסו לנו בעת שהייתנו בדירה (לדעתי גם החשמל כאן לא טוב כי למספר מוצרי חשמל נהייתה תקלה של אספקת כוח). היום שוחחתי עם שכנה והיא ייעצה לי לא לעזוב ככה ולהפיל את עצמנו כלכלכלית, שאני יכולה לדרוש סוג של פיצוי מבעל הדירה ואפילו בסכום של העברת הדירה יכול לעזור לנו. שוב, לצערנו אנו לא במצב כלכלי טוב, חבר שלי היה חולה הרבה בחודשים האחרונים וגם אני לא עבדתי חודש כי הייתי בין עבודות, וקשה לי לחשוב מאיפה אני מוציאה כסף לעבור דירה אני לךא יודעת באיזה סכום אמצא (פה אנו משלמים 2100 עבור 2 חדרים לא כולל) דירה שתתאים לנו, ואם יהיו ימים חופפים במעבר, אלו הוצאות שאנחנו לא בנויים להן כרגע, אך חייבים כבר לעזוב פה לפני שהכל יתפרק עלינו. מה ביכולתנו לעשות אל מול בעל הדירה? יש אפשרות לתבוע פיצוי מסוים? אודה על הייעוץ רעות

    • התייחסות
      איציק {} | 03/02/2010 08:51

      שלום רב, אין ספק שזכותכתם לגור בדירה הראויה למגורים! ישנם מס' אפשרויות ובסדרי עדיפות... א. לשוחח שוב עם בעלת הדירה ובכלל עדיף לבקש שתגיע ותתרשם בעצמה. אולי ממנה תבוא הישועה כמקודם. ב. לשלוח מכתב רשום לבעלת הדירה ובו פירוט מדוייק של סבלכם מאז כניסתכם לדירה, כולל תמונות ואף לאיים בעזיבת הדירה ותביעה כוללת של הוצאות התיקונים, הוצאות המעבר ועגמת נפש על סבלכם הרב. ג. לתבוע כאמור לעיל, תוך כדי זה שאתם גרים בדירה ועומדים בתשלומים. ד. לעזוב לאלתר, כפי שהוסכם ואז לתבוע כאמור לעיל.

    • תביעת משכיר
      עו"ד אפי אהרונוב | 03/02/2010 10:43

      בוקר טוב רעות, בשלב ראשון, עליכם לפנות אל בעל הדירה בכתב ולדרוש תיקון כל הפגמים שתיארת תוך זמן קצוב, ואזהרה, שבאם בכל הדירה לא ידאג לכך תדאגו לתיקון על חשבונכם ותפנו לבימ"ש שיחייב אותו לשאת בעלויות התיקונים ובפיצוי נוסף עקב חוסר תום-לב. בהתאם לתגובתו (או היעדר תגובה מצדו) יש לשקול את המשך ההתנהלות שלכם. שיהיה בהצלחה.

      • תודה רבה ועוד שאלה
        רעות | 04/02/2010 23:14

        תודה רבה לכם, נראה לנו כי אנו נעזוב אתהדירה עד סוף החודש, זה לא נעים לגור איפה שמפחיד אותנו שעוד משהו יתקלקל ולא תבוא שום ישועה.חשבתי להקליט שיחה בינינו שבה אני מפרטת את כל התקלות שהיו בדירה ואת התייחסות בעל הדירה אלינו ולבקשתנו, עוד להקליט בשיחה כי הוא ציין שמבחינתו זה בסדר שנעזוב ונשבור חוזה. השאלה כי לא ממש הבנתי, אם אחרי שאעזוב תהיה לי אפשרות לתבוע אותו על הסבל שנגרם לנו במהלך השהות שלנו כאן ועל הנזקים שנהיו אם זה למיטה שלנו ועל ההוצאות הכספיות של המעבר? ואם כן איך באפשרותנו לעשות זאת? לאן עליי לפנות?

        • המשך
          איציק {} | 05/02/2010 11:14

          רצוי בתחילה לנהל שיחה מוקלטת ובה לפרט כפי שציינת וכן לשוחח בנושא העזיבה מוקדם מהמוסכם בחוזה השכירות. לציין ושיהיה ברור בשיחה שאתם עוזבים בשל התקלות. במקביל יש לומר בשיחה ולשכנע שישלח לתקן. לאחר מכן, לחכות כמה ימים ואם אין התייחסות, לשלוח מכתב רשום ושוב לחכות כמה ימים. אם כל זה לא עזר, פשוט לסגור חובות ולעזוב. לא לחתום על שום מסמך שימנע מכם בעתיד לתבוע. בכדי לתבוע כפי שפרטתי, יש לפנות לבית המשפט לתביעות קטנות. ראי קישור ובו הסבר לאופן הגת התביעה.