מוזמן להכנס אבל המתן לאפי

  • איחור לטיסה
    יאיר | 26/01/2010 20:56

    שלום רב לפני מספר ימים אישתי טסה יחד עם בננו התינוק (5 חודשים) יעד הטיסה היה ריו-ברזיל, עם קישור של שעה בלונדון. בפועל עם הגעתם לדלפק הטיסה לריו (בלונדון) התברר כי הטיסה יצאה. פקידת הקבלה טענה כי האשמה באשתי שהתנהלה באיטיות ולכן איחרה את הטיסה, וכי הטיסה הבאה תצא בעוד 11 שעות עם קישור של 3 שעות בסאו פאולו. לאחר ויכוחים רבים הציעו נציגי חברת התעופה מלון מחוץ לשדה התעופה שבשעה זו כבר לא היה כדאי. אשתי הגיעה לריו באיחור של 15 שעות, מיותר לציין את הקושי בהתנהלות עם תינוק בן 5 חודשים. כמובן שהמקרה מוצג בקצרה , שאלתי היא האם ישנו בסיס לתביעה משפטית על דרך התנהלות חברת התעופה או חברת התיירות. תודה יאיר

    • מוזמן להכנס אבל המתן לאפי
      מישהו | 26/01/2010 21:11

      שלום, על סמך מכתבך,ניתן להבין כי רעייתך הגיעה לדלפק לאחר שהטיסה יצאה,משתמע כי האיחור לטיסה נבע מהתנהלות לא נכונה שלה ולא של חב' התעופה. בארץ,יש להתייצב כ-3 שעות בנמל התעופה בטרם הטיסה ובחו"ל כשעתיים, אם אכן פעלה רעייתך כך הרי שיש מקום לבוא בטענות ואף להגיש תביעה אולם קשה להאמין שזה המקרה,עליך להבין,במידה ותתבע יתבסס כתב ההגנה של חב' התעופה על שעת הגעת רעייתך לשדה ובהתאם לכך ייקבע סביר להניח פסק הדין. חברת התעופה העלתה את משפחתך לטיסתה הבאה בהתאם לנהלים וצר לי,לא מצאתי במקרה זה אחריות כלשהי של חברת התעופה או מי מטעמה וזאת לפחות על סמך פנייתך.

      • איחור לטיסה
        יאיר | 26/01/2010 22:18

        שלום רב אתחיל בהתנצלות שלא הסברתי את המצב כראוי. הטיסה אליה איחרה אישתי הייתה טיסת קישור מלונדון לריו. במקור הרווח בין שעת הנחיתה בלונדון ליציאה מלונדון היה שעה. מחומר שקראתי ובהתבסס על אמנת ורשה אני מבין כי האחריות אינה חלה על חברת התעופה במקרית שאין לה יכולת לצפות את התרחשותם. במקרה המדובר שתי הטיסות (מישראל ומלונדון) היו עם אותה חברה ולא הייתה שום התרחשות יוצאת דופן (שביתה של עובדי השדה או חפץ חשוד). החברה ידעה מראש על זמן הקישור הקצר ועל העובדה שמדובר בביצוע המעבר עם תינוק בין מספר חודשים, כל זאת לא מנע ממנה למכור את הכרטיס. תודה יאיר

        • מוזמן שוב להכנס אבל נמתין גם לאפי
          מישהו | 26/01/2010 22:40

          פנייתך ברורה כעת יותר, רכשת כרטיס טיסה עם קונקשיין קצר (על סמך הכרותי עם סוג כרטיס זה אין צורך אפילו באיסוף מזוודות הן מועברות אוט'). הבט,פנייתך מורכבת ואני בספק אם אם מישהו יסכים לקחת אחריות אולם דעתי היא כזו: חברת התעופה אינה צד בעניין,היא סביר להניח תוכל במידת הצורך להמציא מסמכים אשר מאשרים כי טיסה זו מתבצעת באופן קבוע וכי רעייתך ובנה היחידים אשר איחרו לטיסה כך שאין דופי בהתנהלותה. יחד עם זאת, אני יכול לנחש כי בעת הזמנתכם פניתם לסוכנות כלשהי וציינתם בפני הסוכנת מפורשות כי מדובר עם אם ותינוק בן חמישה חודשים וביקשתם את עזרתה בטיסה אשר תתאים לצרכיכם, בפועל,תוכלו לטעון כי היא התרשלה וביצעה הזמנה עם שיקול מוטעה ובשל כך נבצר ממשפחתך להתייצב לטיסה בזמן. ממליץ אם כך לכוון כאמור את הפניה ישירות לסוכנות,פנה אליהם לפחות באופן ראשוני בכתב ובקש את תגובתם ובהתאם לכך תפעיל שיקול האם להתקדם. למען הסר ספק ,יש לכם חלק נכבד בסיטואציה זו,פרטי הטיסה והקונקשיין היו ידועים לכם מראש ואושרו על ידכם. בהצלחה לכם.

          • טיסת 'קונקשיין'
            עו"ד אפי אהרונוב | 27/01/2010 09:45

            יאיר שלום, כפי שנכתב ע"י קודמי, לא ניתן להתעלם הרשלנות התורמת שלכם לעניין כך שאני מסופק אם כדאי להביא את העניין לבימ"ש. כדאי לנסות ולהפעיל לחץ על הסוכנות ולנסות להוציא מהם פיצוי כלשהו. שיהיה בהצלחה.