בקשה לביטול פס"ד

  • האם יש אפשרות לביטול פסק דין
    נטלי | 06/01/2010 00:28

    שני הנתבעים (2 צדדים) בתביעה שלי לא הופיעו לדיון. השופטת קבעה כי לא יוכלו לטעון שלא קיבלו זימון שכן הזימון ניתן במעמד דיון קודם. במהלך ההמתנה לדיון הנתבע ביקש להעביר את התביעה לבית משפט שלום והשופטת לא ענתה על כך משמע לא שינתה את יום הדיון כפי שנקבע בדיון הקודם. האם יוכל להשתמש בעניין זה כדי לבקש ביטול פסק דין מכיוון שלא ידע אם הדיון מתקיים כסדרו כיוון שלא קיבל תשובה מהשופטת? אם היה חולה לדוגמא האם היה צריך להמציא אישור מחלה באותו יום או יכול לשלוח אותו מאוחר יותר.תודה מקרב לב

    • בקשה לביטול פס"ד
      עו"ד אפי אהרונוב | 06/01/2010 09:22

      נטלי שלום, מקובל לומר ש'לבקש תמיד אפשר', אך אין הכרח שהבקשה תתקבל ע"י ביהמ"ש. קבלת הבקשה תלויה ביכולת הנתבע לשכנע את ביהמ"ש שאכן לא ידע על קיום המשפט. את מצדך, תוכלי להגיש התנגדות לבקשה ולפרט את טיעוניך. להערכתי, הנימוק לפיו בגלל הבקשה להעברת הדיון הוא לא ידע שהדיון יערך במועדו - לא יתקבל. מאידך, הצגת אישורי מחלה משמעותית מביאים את בתי המשפט להסכים לבקשות כעין אלו, לעתים קרובות. בשורה התחתונה, לא ניתן לדעת מראש כיצד יכריע ביהמ"ש. בכל מקרה, מומלץ להתנגד לבקשה ככל שיש טענות לא קטנוניוות כנגדה. שיהיה בהצלחה. עו"ד אפי אהרונוב מנהל הפורום

      • עו"ד אהרונוב תודה על תשובתך כדי לחדד
        נטלי | 06/01/2010 11:01

        את העניין הרי שהיו 2 נתבעים אזי גם אם אחד היה חולה מדוע השני לא הגיע?האם זה יכול לחזק את התנגדותי. ואם יחליט לערער האם בעירעור במחוזי יקבלו את טענתו שבגלל שלא היה נוכח מגיע לו לערער למרות שהשופטת ציינה במיוחד בפסק הדין שהיה עליו לדעת את מועד הדיון כי הרי הוא נקבע במעמד הדיון הקודם בו היו 2 הנתבעים נוכחים? סליחה על כך שאני שואלת שוב פשוט חשוב לי להיות מוכנה למכל תרחיש. תודה

        • ראי תשובתי למעלה.  לת
          עו"ד אפי אהרונוב | 06/01/2010 12:23