תשובה

  • חובת הנמקה
    שם | 07/11/2010 16:25

    עו"ד שרי טל שלום רב, שאלתי בעבר האם יש חובת הנמקה מצד הפרקליטות כאשר החליטו לא להעמיד לדין.... נתת לי תשובה מפורטת ויפה לפיה "הפרקליטות מחויבת לנמק מאיזו סיבה סגרה את התיק- העדר אשמה, חוסר ראיות או העדר עניין לציבור, כיוון שלדבר יש השפעה על הרישום הפלילי. ..... ולמתלונן יש זכות ערר על החלטת הפרקליטות לסגור את התיק." כאשר המתלונן הוא צד ג שאינו קשור לתיק והוא מבקש הנמקות האם האמור לעיל חל? באיזה מקרים תהיה חובה להרחיב את ההנמקות האלו??? איך אפשר לאלץ את הפרקליטות למסור סיבות והנמקות יותר מפורטות? אני מאוד אודה לך אם תוכלי להפנות אותי לסעיפי חוק ואפילו לפסיקה תודה

    • תשובה
      עו"ד שרי טל | 07/11/2010 21:33

      הרחבה נוספת לבקשתך: סעיף 62(ב) לחוק סדר הדין הפלילי קובע שאם תובע ראה לנכון שלא להעמיד לדין חשוד עליו למסור לו הודעה בכתב בה מצוינת עילת הסגירה, והחשוד רשאי לפנות לתובע לצורך שינוי עילת הסגירה. סעיף 63 לחוק קובע כי החלטה שלא לחקור או שלא להעמיד לדין תימסר למתלונן בכתב בציון טעם ההחלטה. לא ידוע לי על התייחסות המחוקק לנימוקים מפורטים יותר. עם זאת, סביר הדבר כי בדיון בערר, אם יתקיים במעמד הצדדים, הפרקליטות תרחיב בעל פה את החלטתה. כמו כן, איני מכירה פסיקה בנושא. אך אם היא קיימת- היא תהיה בג"צ. אציין בשולי הדברים כי סעיפים 64 ו-65 מציינים עד מתי ניתן להגיש ערר ולמי יוגש הערר.

      • תודה עו"ד שרי טל....
        שם | 07/11/2010 22:21

        שאלה קטנה להבהרה: האם צד ג' שאינו קשור לעניין יכול להיות מתלונן לעניין החוק? תודה רבה

        • תשובה
          עו"ד שרי טל | 07/11/2010 22:28

          בעיני החוק המתלונן הוא זה שפנה למשטרה או לרשויות החקירה המתאימות בבקשה שיחקרו עבירה מסוימת. על כן, מתלונן יכול להיות עד למעשה העבירה, מבלי שיהיה נפגע העבירה באופן ישיר. למרות שניתן כמובן לטעון כי כחברה כולנו נפגעי עבירות...