האם היה מסר מאיים או סחטני בהודעה ששלחת לאישה?

  • כרטיס מזויף בפייסבוק
    אנונימית | 06/11/2010 23:59

    שלום. אני גרושה עם ילדים. התגרשתי מבעל אלים שעד היום מקשה עליי את החיים, אך לא זאת הבעיה שמציקה לי כרגע. לאחרונה ניהלתי רומן עם גבר נשוי , הכרנו באתר הכרויות, שם הציג עצמו כפרוד , הוא חיזר אחריי הרבה זמן עד שהסכמתי להכיר. הרומן נמשך חצי שנה והסתיים לפני חודש. במהלך הקשר הוא גרם לי להתאהב בו . חיזר אחריי, השכיר סוויטה מלכותית , אמר כמה הוא אוהב ואיך הוא כבר רוצה להתחתן איתי. בקיצור התאהבתי בו בטירוף. הוא ידע על הגרוד האלים וידע הכל , וכל מה שעברתי בחיים וניצל אותי מינית ורגשית. הוא קינא אם ראה שהוספתי חברים בפייס ותיחקר אותי לגביהם, דאג שלא אכיר אף אחד ואמר שהוא נאמן לי. לאחרונה התברר לי ששיקר לי כל הזמן, אין לו כוונה להתגרש והוא בקשרים עם עוד בחורות. עליי לציין שכל אותו הזמן הוא לא יצא איתי לאף בילוי בטענה שהוא חוזר הביתה מאוחר ועייף. הוא היה בא אליי ביום, באמצע העבודה. כשגיליתי שעבד עליי, שביזבז את זמני , שעשה ממני צחוק, פתחתי כרטיס פיקטיבי בפייסבוק עם תמונה של בחורה . התכתבנו במסן וכיוונתי את ההתכתבויות עש שימסור לי פרטים עליו ופון וגם שלח לי תמונה שלו. שמרתי בהיסטוריה, צילמתי ושלחתי לאשתו בפייס. היא והוא שלחו לי הודעות מאיימות , היא אמרה שהתעסקתי עם האשה הלא נכונה ושהיא מתקשרת למשטרה, והוא כתב שאם הוא יגלה מי זה אז חבח לי על הזמן. אני לחוצה ולא רוצה בעיות, רציתי להתנקם בו. שאלתי האם המשטרה יכולה לעלות על הכתובת שלי? האם זו עילה לתלונה /תביעה?

    • האם היה מסר מאיים או סחטני בהודעה ששלחת לאישה?
      עו"ד שרי טל | 07/11/2010 00:09

      האם שלחת לה מספר הודעות בנפרד בצורה שעלולה להיראות כבעלת אופי מטרידני? לגבי שאלתך הנוגעת למשטרה- ניתן לאתר את כתובת ה-IP ממנה נשלחה ההודעה, ובבדיקה מול ספקי האינטרנט לאתר אותך. זאת, כמובן, אלא אם השתמשת במחשב בספרייה ציבורית או במחשב בקפה-אינטרנט ולא במחשב הביתי או הנישא הפרטיים שלך. במקרה כזה, ללא צילום באותו מקום בו שהית, תהיה בעיה לאתר אותך באופן ספציפי.

      • שלחתי כמה הודעות
        אנונימית | 07/11/2010 00:24

        שלחתי לה הרבה הודעות בנפרד עם תצלומים של ההתכתבויות שלי ושל בעלה. לא איימתי עליה, אלה סיפרתי לה עם מי היא הולכת לישון כל לילה. היו ביני לבינה כמה התכתבויות, בהן היא נשמעה צינית , מרירה ונקמנית ואפשר לאמר שהיא עצמה איימה עליי כשהיא כתבה " התעסקת עם האשה הלא נכונה". וגם בעלה :" כשאני אגלה מי זה, חבל לכם על הזמן". האם המשטרה תטריח את עצמה בגלל התכתבויות כאלה? ומה עלול לקרות לי?

        • תשובה
          עו"ד שרי טל | 07/11/2010 00:33

          מבלי להיכנס לפרטים נוספים, יכול להיות שיש כאן משום פעילות המטרידה את אותה אישה, והיא יכולה לפנות לתחנת המשטרה ולהגיש תלונה. יכול שהמשטרה תפתח בחקירה- ואם יקשרו את המקרה אלייך, יכול שיוגש נגדך כתב אישום פלילי- כאשר התוצאות הסופיות של העניין יכולות להגיע גם לכדי מאסר. עם זאת, הגדרת החוק כיום מתייחסת לפעילות המטרידה ציבור, ולפעילות במציאות ולא לפעילות המטרידה יחיד ולפעילות באינטרנט, לפיכך יכול להיות מצב בו גם אם יעלו על עקבותייך, יוחלט בסופו של דבר לסגור את התיק כנגדך. אנא קחי בחשבון, כי קיימת אפשרות שבני הזוג ביקשו לגרום לך להפסיק לשלוח את ההודעות המטרידות את מנוחתם, ואין בכוונתם לפנות למשטרה.