אם לדעתך נגרם לילד נכות ואפילו קטנה ביותר

  • עיזרו לי, האם הצעת חב' הביטוח סבירה?
    אבא | 16/07/2009 16:20

    ילדי בן ה- 10 נפגע ממשאית. לא איבד הכרה. אך נפגע בראשו (חתכים) בשפה ושריטות/שפשופים ברגליו.פונה לבי"ח ועשו לו תפרים. שוחרר באותו יום. במכתב ראשון ששלחתי הציעה חב' הביטוח 7000 ש"ח. סכום לא הולם לדעתי גם לאור העובדה שבסמוך לאחר התאונה בני פיתח פחד ללכת לבד לביה"ס ונאלצתי ללוותו תקופה מסוימת. וגם כי לאחר מס' שנים שהפסיק להרטיב במיטה, לאחר התאונה שוב החל להרטיב. פנינו לפסיכיאטר. וכרגע, הוא מטופל בשיחות ע"י אורולוג-פסיכיאטר. במכתב השני, בה תיארתי את השינוי הנ"ל, הציעה חב' הביטוח 15,000 ש"ח. אני עדיין סבור שזה לא הולם את הנסיבות שלנו. מה דעתכם? האם ההצעה הוגנת? האם לחתום כבר על מכתב סילוק?

    • אם לדעתך נגרם לילד נכות ואפילו קטנה ביותר
      זזז | 16/07/2009 17:37

      זה ממש לא משקף את הנזק

    • הצעת פיצוי לקטין
      עו"ד גיל קראוס | 16/07/2009 17:47

      ערב טוב, מאחר והקטין עדיין נמצא בטיפול, הייתי ממליץ לך שלא לסגור את התביעה בשום פנים ואופן ולהמתין עד שמצבו הרפואי והנפשי יתבהר לחלוטין. מומלץ כי תפנה לעורך דין המתמחה בנזיקין והוא יפנה מעתה ואילך לחברת הביטוח, שכן בדרך כלל הסכומים שחברות הביטוח מציעות לעורכי דין שונים מסכומים שמוצעים לנפגע עצמו.

    • פיצוי לנפגע תאונת דרכים
      עו"ד יקי רנד | 19/07/2009 10:22

      ראשית אסתייג ואומר, כי ללא היכרות מעמיקה עם התיק, קשה להעריך ולחוות דעה באופן מדויק. לטעמי, ההצעה הנוכחית משקפת את נזקי בנך עד לרגע זה בלבד, דהיינו, היא כוללת באופן סביר את ראשי הנזק, לרבות כאב וסבל, עזרת צד ג', טיפולים רפואיים וכו'. עם זאת, מאחר וקיימת השלכה נפשית, המתבטאת בפחד להגיע לביה"ס, ובהרטבה(גיל מאוחר למדי), אזי, אינני חושב שיש מקום לסיים התיק בסכום המוצע, שכן חלילה ויתגלה כי בנך זקוק לטיפולים פסיכולוגים/פסיכיאטרים לאורך זמן, יהיה כרוך הדבר בהוצאות מרובות, ואולי הפגיעה תעלה אף לכדי נכות נפשית. במידה ובנך נגמל מתופעת ההרטבה והטיפול הפסיכולוגי הנו טיפול קצר ועומד להסתיים בהצלחה, הייתי מנהל מו"מ לשיפור ההצעה ומסלק התביעה. במידה ואתה חושש כי מדובר בתהליך ארוך וממושך, אין מקום לסיים בסכום המוצע.

      • לעו"ד יקי רנד ולכל המשיבים
        אבא | 19/07/2009 18:56

        ראשית, תודה לכל המשיבים. כולכם נתתם לי להבין שאין להיחפז בהחלטה לסילוק התביעה ועל כך אני מודה לכולכם מקרב לב. שנית, לעו"ד יקי רנד, אכן כעת בני מטופל בשיחות נפשיות עם פסיכיאטר-אורולוג. במידה שהן יועילו אכן לא יהיה המשך לנזק ולכן ניתוחך עזר לי מאד מאד להבין את נסיבותיו של בני. שוב תודה על הפורום הנפלא