לשאלתך

  • בקשת החזר תשלום בגין נזק שנגרם לאמי
    ילנה | 14/07/2009 13:51

    לפני כ4 שנים הלכנו אמי ואני לחברת לייזר וחתמנו איתם על עסקה שנקבל טיפולי לייזר באיזור הפנים כמה שנרצה "עד לשביעות רצון הלקוחה" (במקום עשרת הטיפולים המופיעים בחוזה סטנדרטי). המילים הללו גם צוינו על גבי החוזה. כבר בטיפול השני הם גרמו לאמי כוויה איומה בפנים, שעברה לה רק לאחר מספר שבועות.למזלה היא הלכה לקוסמטיקאית מעולה שלקחה לה 2500 שקל על טיפולים וקרמים שכל היום הייתה צריכה למרוח ולבסוף זה עבר לה כליל. בעקבות המקרה - הפסקתי להגיע אליהם לטיפולים כיוון שחששתי שגם לי זה יקרה.ביקשתי לבטל את התשלום (שילמנו בתשלומים דרך האשראי) אך בחברת האשראי אמרו לי שצריך את הסכמת העסק לביטול.כמובן שהעסק סירב - כי לא אני נכוויתי. לעומת זאת, לאמי הם הפסיקו את התשלום אך לא שילמו לה על הוצאות הקוסמטיקאית וגם לא החזירו את מה ששולם עד אז. העו"ד שמינינו על התיק כבר סוחב זאת 4 שנים ולא עשה דבר. האם גם אני יכולה לדרוש החזר תשלום בגלל מה שקרה לאמי וחששתי שיקרה גם לי? הרי איבדתי את הביטחון בעסק הזה... וכן האם נוכל אמי ואני לפנות ישירות לבי"ד לתביעות קטנות או שמא עלינו למצוא ייצוג של עו"ד? תודות מראש

    • לשאלתך
      עורך דין | 14/07/2009 17:49

      אחלק את התשובה ל- 3: 1) לגבי אמך - לא רק שאמך זכאית לקבל את הוצאותיה בגין הטיפולים הקוסמטיים, אלא היא אף זכאית לפיצוי בגין הנזקים שנגרמו לה (כאב וסבל, הוצאות נסיעות, הוצאות בגין תכשירים רפואיים וכו'). כמו כן, לא ציינת אם נשאר לה נזק קבוע דבר אשר יגדיל משמעותית את סכום הפיצויי. הייתי ממליץ לך לפנות לעו"ד שמתמחה בתחום הנזיקין על מנת שתקבלי את הפיצוי המקסימלי. 2) לגביך - ישנם מקרים מסוימים בהם ניתן לבטל עסקת אשראי בצורה חד צדדית (יש לציין, כי מדובר רק בתשלומים עתידיים ולא בתשלומים שכבר נגבו), אולם לפי תיאור המקרה על ידך נראה כי לא מדובר במקרה כזה. יחד עם זאת, ישנם מס' פסקי דין אשר ביטלו עסקאות ופיצוי לקוחות אשר לא היו מרוצים מהטיפולים והחברות המטפלות סרבו לבטל את העסקה. 3) הייתי ממליץ לך לפנות לעורך הדין ולשאול מדוע הטיפול בתיק אורך זמן כה רב (בהחלט מדובר בזמן ארוך מהמקובל). במידה ותשובתו אינה מניחה את הדעת ונוכחת לדעת כי לא נעשה דבר עד כה, יש באפשרותך להורות על הפסקת הטיפול בתיק ולהעבירו לעו"ד אחר. מקווה שעזרתי