מקווה שזה עוזר

  • נזק גופני כתוצאה מדקירה, שהצריך ניתוח - מי ישלם?
    רינת | 14/07/2009 13:27

    שלום רב. בילדותי (בערך בגיל 7-8) נדקרתי ע"י נערה באיבר המין (דקירה במקל כמדומני). עשו לי תפרים,אושפזתי והעניין נשכח. כשהתחלתי לקיים יחסים (לאחר כ17 שנה) התגלתה בעיה - נוצרה אצלי מחיצה מאוד מורכבת בנרתיק שלא אפשרה לקיים יחסים מלאים.הומלץ לי על מנתח בעל שם ועברתי אצלו את הניתוח באופן פרטי בבי"ח פרטי בעלות של כ10,000 ש"ח (המנתח אמר שאין לו ספק שהמחיצה נוצרה כתוצאה מהפגיעה, ושהניתוח היה מאוד מורכב וקשה). עכשיו מסתבר לי שהקופה אינה קשורה בהסכם עם המנתח והקוד של הניתוח אינו מחייב את הקופה לתת לי החזר בגין הוצאות הניתוח (אולם לא הייתי מעוניינת ללכת למנתח אחר, שכן זהו איזור רגיש והילודה שלי תלויה בו - על כן הלכתי לטוב ביותר). שאלתי היא - האם עליי לשאת בעצמי בהוצאות הניתוח?? לא מספיק שעברתי את הסבל של הניתוח שכלל לא היה אמור להיות אם לא הייתי נדקרת? אני זוכרת את שמה של הדוקרת וייתכן שאוכל לאתרה, אך היא הייתה מתחת לגיל 18 בזמנו, אני כמעט בטוחה. מה ניתן לעשות במקרה כזה?

    • מקווה שזה עוזר
      עורך דין | 14/07/2009 17:32

      גיל האחריות בתביעות אזרחיות הוא 12 שנים. לא ציינת מה היה גילה של המזיקה(הדוקרת). יחד עם זאת, נק' חשובה מאוד שלא ציינת בשאלתך היא היכן קרה המקרה? אם האירוע התרחש בתחומי בי"ס/קייטנה/או גופים אחרים שבהם היה פיקוח (או לפחות היה אמור) אז ניתן לתבוע גם אותו. כמו כן, לא ציינת בת כמה את היום, שכן ייתכן וחלה התיישנות על המקרה. במקרה שלך ההתיישנות חלה מיום גילוי הנזק (במקרה שלך - התחלת קיום יחסים) יש ברשותך 7 שנים להגיש תביעה אזרחית. מקווה שעזרתי

      • ראשית כל, תודה רבה על תגובתך המהירה!
        רינת | 14/07/2009 20:25

        כיום אני בת 26. הדוקרת הייתה אז בסביבות גיל 15, לדעתי, כפי שאני זוכרת אותה אז כשזה קרה (והייתי בת 7-8...). המקרה קרה סמוך לשכונת המגורים, ברחוב, לא במסגרת כלשהי. כמה שאלות: 1. את מי אני אמורה לתבוע, ולאן עליי לפנות? 2. מה תהיה העילה לתביעה? (אגב, אני אמורה לעבור בקרוב בדיקה שתקבע האם באפשרותי ללדת בלידה טבעית או שמא אזדקק לניתוח קיסרי...אני לקראת לידה) 3. האם ניתן יהיה להטיל חיסיון מלא על המשפט שלי? שכן אינני מעוניינת שבני משפחתי או מכריי יידעו על הבעיות שנגרמו לי, הן מספיק אישיות לדעתי... המון תודות על הסבלנות והשקעת הזמן בהתנדבות

        • בהמשך לשאלתך
          עורך דין | 14/07/2009 22:51

          ראשית, שמח לעזור, למרות שאני לא שייך לצוות הפורומים שלהם מגיע כל המילים הטובות על עזרתם התמידית בהתנדבות. שנית, ולעניינו, אם האירוע קרה 'בשכונה', אזי כל שאת יכולה לעשות הוא להגיש תביעה כנגד אותה בחורה. [במאמר מוסגר חשוב שתדעי, כי לעיתים רבות אנשים מקבלים פסקי דין כנגד מזיקים פרטיים, אולם כאשר מגיע הרגע למימוש פסק הדין ,קרי, קבלת כספי הפיצויי, אין ממי להיפרע [לדוג' אנשים שמצבם הכלכלי קשה וכו' ] על מנת להגיש תביעה בנזקי גוף מומלץ לעניות דעתי לפנות לעורך דין אשר מתמחה בתחום זה. מה גם שרוב עורכי הדין בתחום עובדים על בסיס אחוזים, היינו קבלת תשלום מסכום הפיצויי שיתקבל כך שלמעט תשלום בגין פתיחת תיק אין צורך לשלם כספים מראש, דבר שבהחלט מקל על תובעים. יחד עם זאת, כאשר מגישים תביעה בגין נזקי גוף, כמו במקרה שלך, ישנה חובה להגיש חוות דעת רפואית שעולה כ- 1,000 דולר לערך [משתנה] - תלוי במקום מגורים, תחום ההתמחות וכדומה] עליך יהיה להגיש תביעה לפיצוי בגין נזקי גוף, תביעה נזיקית וזאת עקב עוולת תקיפה לפי סעיף 23 לפקודת הנזיקין וכן עוולת הפרת חובה חקוקה ועוולת רשלנות. באשר לשאלתך לגבי חיסיון - משפט אזרחי מתאפיין ב'דלתיים פתוחות'. אינני מבין את דאגתך שמא קרובי משפחה יידעו על מצבך, מאחר וכיצד ידעו על כך? מה גם שבאפשרותך להגיש את התביעה לא בעיר מגוריך על מנת להימנע מ'פגישת' מקרים במהלך המשפט. לדוג' אם האירוע התרחש בכפר סבא הינך יכולה להגיש את התביעה בנתניה, ראשון לציון וכו' [עורך דין יוכל לפרט לך אך יותר על סמכות מקומית] מקווה שעניתי על שאלותיך, שכן מדובר בתשובות תמציתיות וחשוב להיוועץ עם עורך דין שבקיא בתחום על מנת שיסביר לך לעומק את מצבך וכיצד הינך יכולה לפעול. מקווה שהכל יסתדר והמשך שבוע נהדר