פגיעה במלון

  • שלום רב .ברצוני לשאול מה ניתן לעשות
    ישי | 14/07/2009 08:08

    לפני כשבוע יצאתי עם משפחתי לנופש במלון באילת .וקרה מקרה שאצטרך חוו"ד כיצד לנהוג. בלילה שבין שני לשלישי ישבנו בלובי המלון אני חמח וחמותי עם ילדתי הקטנה כבת שנתיים ותינוק בן 6 שבועות,ישבתי להאכיל את בתי ,ומאחור אני שומע את חמתי צועקת שהתינוק שלי מלא דם,קמנו בבעתה ובבהלה וראינו את התינוק כולו חבול מכף רגל ועד ראש משריטות נשיכות ועוד כהנה וכהנה מרעין בישין, התברר מאחד החברים שנכחאיתנו שילד בן שנה וחצי טיפס על העגלה שלו ובמספר שניות גרם לו את הנזק הזה. הייתה מהומה במלון ,אני רציתי להזמין ניידת כי המשפחה של אותו ילד מזיק לא רצתה להיא לי את פרטיה. אך ברוב כסילותי הניא אותי מזה המנהל התורן באותו ערב באומרו שהפרטים שלהם אצלו וחבל לעורר מהומה.הגיע אמבולנס שבא לטפל באשתי ובתינוק(אשתי התעלפה) ,וברוך ה' הם התאוששו כשבנו לעשות צ'ק אאוט מהמלון ביקשנו את הפרטים של אותם הורים שסירבו לתת לנו את פרטיהם אך המלון סירב בגלל צנעת הפרט.אני יודע שלמלון אסור לתת את פרטיהם של לקוחותיו אך מדוע הונו אותנו בתואנת שווא המנהל התורן רק בשביל שיירגעו הרוחות? דבר נוסף מה ניתן לעשות האם לתבוע את המלון ? את הוריו? מה פשוט ניתן לעשות ? סליחה על הסיפור שגוללתי באריכות ותודה רבה על המענה מראש .

    • פגיעה במלון
      עו"ד גיל קראוס | 14/07/2009 11:17

      ישי בוקר טוב, על פניו, אינני רואה איך ניתן להטיל אחריות על המלון לאירוע עצמו. אפשר לבוא בטענות לגבי ההבטחה למסור את הפרטים, אך למלון אכן יש חובה לשמור על פרטיות לקוחותיו. אם הם לא יסכימו למסור את הפרטים, אולי באמצעות תלונה למשטרה לגבי האירוע עצמו וסירוב ההורים למסור את פרטיהם ניתן יהיה לחייב את המלון למסור את הפרטים. יחד עם זאת, אני בספק אם קיימת עילת תביעה נגד ההורים. לילד עצמו אין אחריות לאור גילו והטענה שאולי תוכל להעלות היא שההורים לא השגיחו עליו כראוי, אבל קח בחשבון שזו טענה מאוד בעייתית ושלא בטוח שבית משפט ימהר להטיל אחריות על ההורים בגין האירוע.