הליך משפטי

  • שאלה לעו"ד יקי רנד באשר לנזקי פח
    עו"ד צעירה ומיואשת | 13/07/2009 21:40

    שלום רב, אני זקוקה לעזרתך בדחיפות... מרשי פגע ברכב בהיותו במסגרת עבודה כנהג משאית. חברת הביטוח של הרכב הנפגע פנתה בתביעה. הגשתי כתב הגנה שבו לא הודתי בעובדות (אלא ניסיתי כמה שיותר להכחיש ולנסות ולהראות שלא הציגו שם מספיק ראיות שיקשרו אותו לעבירה). ביניתיים ניסיתי להגיש בקשת רשות להגיש הודעת צד ג'. עו"ד של חברת הביטח פנה אלי וביקש שנחבור יחד, וזאת לאחר שאגיש כתב תביעה מתוקן... ביניתיים קיבלתי אישור להגיש הודעת צד ג', והמעסיק פנה אלי בבקשה להבין את פרטי התאונה... אני בתסבוכת.. רצינית... אצטטרך להגיש עוד מעט תצהיר עדות ראשית ואני לא יודעת מה לעשות... נראה שההכחשה לא בדיוק עזרה..איזה פתרון אתה מציע לי? אני אובדת עצות.. האם יש נקודות מסוימות שעלי לבדוק בעניין ההוכחה ונטלי ההוכחה של חברת הביטוח?

    • הליך משפטי
      עו"ד יקי רנד | 14/07/2009 19:26

      אני מודה שנותרתי מבולבל מקריאת שאלתך, ואנסה לעשות סדר. אני מניח, כי כוונתך היתה כי ביקשת רשות להגשת הודעת צד ג' כנגד המעביד..? אני מניח כי כתב התביעה המתוקן הוגש ע"י חב' הביטוח..? כנגד המעביד..? האם כוונתך לתסבוכת, כי יצרת יריבות יש מאין בין מרשך לבין מעבידו ביחס להתרחשות התאונה..? ללא הבהרות, לא אוכל להשיב לשאלתך. באשר לנטל ההוכחה, הרי מאחר ומדובר בהליך אזרחי, הרי שמדובר בנטל הוכחה שגרתי בדבר מאזן ההסתברויות, וחב' הביטוח תצטרך להוכיח ברמת הוכחה זו, את קרות האירוע, את האחראי לו, ואת נזקיה.